Pogba inte till salu; Daniel James rekordmål; Expandering av Old Trafford?

I dagens nyhetssvep får ni läsa om varför Paul Pogba inte kommer att säljas i sommar, men att framtiden fortsatt ser osäker ut. Ni får också ta del av problematiken kring att expandera Old Trafford samt ett småintressant rekord som sattes av Daniel James i helgen.

I övrigt har U21-lagets match mot Lincoln City tvingats flyttas.

Pogba inte till salu

Manchester United kommer inte att överväga något bud på Paul Pogba under den resterande delen av det europeiska transferfönstret (stänger den 2 september). Detta menar James Ducker på The Telegraph. Bland annat ser Ole Gunnar Solskjaer fransmannen som en central del av laget och hans attityd har inte varit något annat än professionell – vilket gör att United-managern bedömer att Pogba kommer vara fokuserad på jobbet som väntar.

Fortsättningsvis är en annan viktig aspekt också att United inte skulle ha möjlighet att värva en ersättare vid en försäljning av 26-åringen, då det brittiska transferfönstret stängde den 8 augusti. Att klubben inte värvade en enda central mittfältare i sommar, trots tappen av både Marouane Fellaini och Ander Herrera, gör att truppen redan är en aning kort på den positionen. Något som ytterligare stärker anledningen till att inte överväga några inkommande bud.

Embed from Getty Images

Ducker menar att om United hade mottagit ett bud på omkring £160m tidigare under sommar så hade klubben troligen sanktionerat en flytt för Pogba. Men ingen klubb var ens i närheten av den prissättningen. Att fransmannen inte säljs i sommar betyder dock inte att osäkerheten kring hans framtid försvinner, utan den förväntas intensifieras än mer nästkommande sommar.

Ducker avslutar artikeln med att skriva att Pogba var den sista spelaren som lämnade planen efter 4-0-segern mot Chelsea i söndags. Han gick runt och applåderade supportrarna, och lämnade även över sin matchtröja till en i publiken.

Ingen expandering av Old Trafford – ännu

Att Old Trafford skulle må bra av en liten uppfräschning är det många som tycker. United-supportrarna har även yrkat till klubben att expandera arenan ytterligare, så att den skulle klassas som den största i hela Europa. Detta är inget som ännu kommer att ske, men klubben har däremot spenderat 20 miljoner pund på kort tid för att ”öka supporterupplevelsen”. Detta rapporterar Manchester Evening News om.

Embed from Getty Images

Den senaste tidens uppfräschningar har i stora drag handlat om att förbättra samt utöka handikapsavdelningen på arenan, men också det VAR-rum som behövs nu efter intåget till den här säsongen. Dessutom har pengar lagts på att ytterligare förbättra säkerheten samt ännu ett lyft för sviterna på arenan.

MEN avslutar sin artikel med att förklara vad en expandering av arenan skulle betyda.

”Medan fans vill att klubben ska modernisera och expandera arenan, så är det förstått att likväl som logistiska anledningar till att expandera south stand, så är det förstått att klubben inte kan fortsätta att både spendera stora summor på transfermarknaden och spendera på att modernisera arenan.”

U21-match flyttas

Uniteds U21-lag skulle ha mött Lincoln City om två veckor. Men då League One-laget nu tagit sig vidare i ligacupen tvingas det mötet att flyttas. När det blir är ännu inte satt i sten.

Snabbaste målet i debuten gjordes av…

Daniel James. Och Ole Gunnar Solskjaer! Enligt Premier Leagues officiella twitterkonto tog det endast sju minuter för Daniel James att göra mål i sin ligadebut – ett rekord som endast matchas av walesarens tränare, Ole Gunnar Solskjaer, från 1996.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS