Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens och Nyhetssvep

Embed from Getty Images

Under fredagsförmiddagen höll Ole Gunnar Solskjaer en presskonferens inför mötet mot Wolverhampton på måndag kväll. Han pratar bland annat om Sanchez och Fred. Dessutom har Paul Pogbas bror och Zinedine Zidane uttalat sig.

Solskjaers presskonferens

Om motståndet:

”Du försöker alltid gå in till alla matcher positivt med tanken att du ska vinna, och de besök här på kort tid och det känns nästan som att komma hem då man har varit där så ofta på den senaste tiden. Det var tuffa matcher och Wolves är ett svårt att lag att bryta ner, de försvarar djupt, ge dig inte mycket ytor, de kan kontra, fasta situationer är alltid farligt. Vi har tittat på matcherna från förra säsongen för att kolla om det är någonting vi ska göra annorlunda. Vår form, attityd och hela känslan efter vinsten senast gör att vi går självsäkert in i matchen”. 

Om veckan som har varit:

”Det är en viktig tid för oss, det är mer eller mindre försäsong och vi har ett par veckor efter den här matchen där vi kan lägga tid på träningsanläggningen. Efter landslagsuppehållet tror jag att det är för stressigt. Det har varit en bra träningsvecka och känslan har varit bra och mycket konkurrens. Det är några spelare som inte var med senast som vill visa upp sig”.

Om laget är mer vältränat:

”Det är en stor skillnad mellan lagen. Chelsea sprang över oss en del i april, nu sprang vi över dem, så det är positiv förändring. Men det handlar inte bara fysik, den är viktig men ett ungt lag förväntas ha mycket energi, men nu har vi också kvalitén”.

Om Alexis Sanchez:

”Alexis är väldigt professionell och han jobbar stenhårt varje dag och vill vara en del av det här. Det är historier om att han har blivit förpassad till reservlaget, men det stämmer såklart inte. Han har haft tre veckors träning och han är några veckor bakom resten av laget, men han är snart redo. Vår forwardslinje tillhör inte de bredaste så Alexis kan spela mycket mer matcher än vad ni tror. Vi förväntar oss att han kommer bli bra i klubben, han är kvalitet”. 

Embed from Getty Images

Freds chanser:

”Ditt lag kommer alltid att spela bättre om man har gjort sig hemma och har bra omgivning och inte släpper in mål. Bra lag som jag har spelat i har alltid haft en bra bas. En målvakt, en trygg backlinje och vi hoppas förse våra mittfältare och anfallare med det och vi tror att Fred kommer ha en stor säsong”. 

Maguires betydelse:

”Han är väldigt stadig, lika lugn utanför som på planen. Har en stor närvaro runt hela platsen, han ler och har en personlighet som man gillar att ha runt och är kylig i backlinjen vilket är viktigt. Han blir inte känslomässigt påverkad och det är utmärkt för tränarna och hela laget”. 

Embed from Getty Images

Inställningen:

”Vi har haft en väldigt bra försäsong. Vår fysik är bättre och vi har ett ungt lag som ger oss mycket energi. I slutet av förra säsongen var vi mentalt trötta och nu är vi fräscha i huvudet. Jag ser framemot vårt första hinder, att studsa tillbaka när det har varit tungt. Jag är säker på att det blir tufft på måndag. Wolves kommer att ge oss en tuff utmaning, lika mycket som ett mentalt test. Vi är på en bra plats för tillfället och när du slår i det första hindret vill du se ledarna. Alla kan spela bra när man vinner 3-0 eller 4-0. 

Vi ska även hinna med ett kortare nyhetssvep där Paul Pogbas bror och Zinedine Zidane uttalat sig om fransmannen.

Det var Mathias Pogba som pratade med det spanska TV-programmet El Chiringuito som vi av språkliga anledningar använder United.no till översättning:

”Paul vill bort. Han kan inte göra allting i United. Paul är den spelaren som Zinedine Zidane vill ha. Det är inte omöjligt för Florentino Perez att signera honom. Allt kan ske före den 2 september. Real Madrid behöver fotbollen och glädjen Paul ger. 

Samtidigt har Real Madrids tränare uttalat sig om Paul Pogba och det återger Fabrizio Romano åt oss.