Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Embed from Getty Images

En lång vila efter förra veckans premiär. På måndagskvällen är det dags igen för Premier League då Wolverhampton Wanderers står för motståndet på Molineux Stadium. United vann inte någon utav de tre mötena lagen emellan under föregående säsong. 

Sist ut i omgång två kommer Wolverhampton och Manchester United och det förväntas bli ett jämnt möte. Det blev ett par poängtapp för lagen som förväntas tillhöra topp 6 under helgen och för att hänga med från början blir det viktigt att vinna den här. Men det blir en tuff match. Wolverhampton är ett erkänt starkt lag mot övriga topplag och då framförallt på hemmaplan.

Manchester United

Nu har vi äntligen spelat premiären och vilken succé det blev. 4-0 mot Chelsea var en start som få hade kunnat drömma om på förhand. Det var ingen utklassning rent spelmässigt som United bjöd på, men efter att ha varit fysiskt uthålligare och mer kliniska i avsluten än Chelsea vann man välförtjänt.

Harry Maguire klev in direkt från start och gjorde det med den äran. Nästintill felfri jämte Lindelöf och det ska mycket till ifall de inte startar tillsammans igen. Målvaktspositionen skriver sig själv och det var kul att se att De Gea var tillbaka till sitt gamla jag mot Chelsea. Wan-Bissaka och Shaw borde också vara självskrivna på varsin kant. I mitt tycke är det nästan mer intressant och se vem/vilka mittbackar Solskjaer väljer att ha på bänken. Senast var det Tuanzebe, väljer han att ha ynglingen där igen så går det nog att konstatera att han är trea i rangordningen bland mittbackarna.

På det defensiva mittfältet tror jag att McTominay och Pogba får fortsatt förtroende och det ska väl inte Matic kunna ändra på. Längst fram i banan tror jag att Martial får fortsätta då det verkar som att Solskjaer hellre ser Rashford på vänsterkanten och bättre kunna hjälpa till i defensiven. Lingard får fortsätta som 10:a och det mest intressanta på förhand är om Pereira får starta igen. I mina ögon stod han för en relativt blek insats och där är väl James närmast att ersätta, men det tror jag skulle vara ett misstag. Låt Pereira få en match till från start och ha James och Greenwood som inhoppare när det ska avgöras.

Embed from Getty Images

Någon som inte lär ha speciellt mycket med en plats i truppen att göra är Alexis Sanchez som under lördagskvällen intensivt ryktades till Inter. Rimligtvis borde även Rojo och Darmian vara långt ifrån en plats i truppen då Solskjaer verkar vilja göra sig av med spelarna innan det europeiska transferfönstret stänger. De skadade spelarna i truppen är Timothy Fosu-Mensah och Eric Bailly.

Från de egna leden lär Gomes, Chong och Greenwood alla vara nära en plats i truppen då de saknades i U23 vinsten mot Reading under fredagkvällen. Läget var dock liknande mot Chelsea och då saknades både Chong och Gomes från truppen. På bänken kommer gissningsvis också Romero, Young, Mata och Matic finnas.

Möjlig startelva:

Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers eller Wolves som man oftast säger och skriver tog Premier League med storm förra året. En stark sjundeplacering som nykomlingar och med en rejäl uppbackning av agenten Jorge Mendes gjorde att ett namnkunnigt lag fanns på plats för tränaren Nuno Espirito Santo.

Wolves var aktiva under transferfönstret och det viktigaste nyförvärvet får nog Raul Jimenez vara. Efter att ha varit inlånad från Benfica köps han nu loss och under förra säsongen stod han för 13 mål och 8 assist i Premier League. Bland övriga nyförvärv så sticker Patrick Cutrone ut som har värvats in från AC Milan. En annan viktig detalj är att att man inte har haft några större spelartapp och kan därför bygga vidare på det fina fjolåret. Hela 21 spelare har släppts och där är väl det namnkunnigaste Ivan Cavaleiro och Hélder Costa, men då de har lånats ut till lag i the Championship borde det vara lugnt.

Embed from Getty Images

Efter att ha haft en stark säsong blev Wolves försäsong lite konstig då man i ett tidigt stadium klev in i Europa League. Man lottades mot nordirländska Crusaders FC och slog tillbaka dem med sammanlagt 6-1 och det betydde såklart avancemang. Där blev det om möjligt ännu lättare då FC Pyunik från Armenien var motståndare och man vann bägge matcherna med 4-0 och då sammanlagt 8-0. Den senaste matchen spelades i torsdags och redan torsdagen efter är det dags för en ny match i Europa League och då är det på förhand ett betydligt tuffare. Man har i sista steget innan gruppspelet lottats mot Torino från Italien.

Förhoppningsvis kommer europaspelet i en läglig tid för Uniteds del då Wolves inte har den största erfarenheten av europaspel. Det brukar alltid vara en inlärningsperiod för klubbar som ska lära sig kombinera Europa med ligaspel.

I premiären fick man ett tufft motstånd mot Leicester City på bortaplan och den slutade 0-0 efter att VAR hade fått säga sitt. En okej poäng helt klart och jag kan inte hitta några skadade eller avstängda spelare för Wolves trots ett tufft spelschema.

Möjlig startelva:

Historik

Tre gånger möttes Wolverhampton och Manchester United under förra säsongen. Inte en enda gång vann United. Först blev det 1-1 på Old Trafford efter att Fred gjort mål för United. Det här var under Mourinhos tid något deppiga höst vid rodret.

Men det skulle inte bli bättre under Solskjaer. Två gånger fick United äran att möta Wolverhampton under våren. Bägge gångerna gick Wolves segrande ur striden. Först efter en dålig insats i FA-Cupen där Rashford reducerade till 2-1 i slutminuten. Även i ligan blev det en 2-1 förlust efter en något bättre insats, men där stod Freds otroligt urusla bollmottagning i fokus.

Visste ni att…

Wolverhampton hade ett bra facit mot topp 6 lagen under förra säsongen. Det blev förlust mot Liverpool och Tottenham. Manchester United fick som sagt stryk gånger 2 och Liverpool förlorade i FA-Cupen. City fick tidigt på säsongen ett kryss. Både Chelsea och Arsenal åkte till Molineux och förlorade.

Senaste gången Wolves var i Europa var 1980/81. Kanske kan det bli ett nytt möte mellan United och Wolves under vårkanten även i europaspel.

Den gamla Manchester United talangen Sylvan Ebanks-Blake som nu tillhör Walsall Wood i 9:e divisionen har tillhört Wolverhampton Wanderers, där han också gjorde 61 mål på 177 matcher.

Matchfakta

Wolverhampton Wanderers
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 2
Tid: Måndagen den 19 augusti 2019, 21.00
Plats: Molineux Stadium, Wolverhampton
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Bailly (knä, december)
  • Fosu-Mesah (knä, januari)
Tveksamma:

  • Sánchez (matchform)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 8:e1-0-04-03
Borta:4:e9-3-732-290
Bästa målskytt: Rashford (2)
Disciplin: 3 GK, 0 RK
Position (borta för 2018/19), bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V17/7LeedsNTR4-0
V20/7InterNTR1-0
V25/7TottenhamNTR2-1
V30/7KristiansundNTR1-0
O3/8MilanNTR2-2[1]
V11/8ChelseaHPL4-0
[1] United vann 5-4 på straffar.

Wolves

Skador:

  • inga skador
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 14:e0-1-00-01
Hemma:8:e10-4-528-2134
Bästa målskytt: inga mål
Disciplin: 2 GK, 0 RK
Position (hemma för 2018/19), bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O20/7Man cityNTR0-0
V25/7CrusadersHEL2-0
V1/8CrusadersBEL4-1
V8/8PyunikBEL4-0
O11/8LeicesterBPL0-0
V15/8PyunikHEL4-0

United mot Wolves

Totalt: 10148-17-36176-148
Premier League: 106-1-319-8
Borta: 5116-9-2679-96
SENASTE MÖTENA
V2012-03-18BPL5-0
O2018-09-22HPL1-1
F2019-03-16BFA1-2
F2019-04-02BPL1-2
SENASTE BORTAMATCHER
F2011-02-05BPL1-2
V2012-03-18BPL5-0
F2019-03-16BFA1-2
F2019-04-02BPL1-2

Domare: Jon Moss

Assisterande: Perry, Smart, fjärdedomare: Madley, videodomare: Tierney, extra videodomare: Child.
M
PL 2019/20:14100
PL 2018/19:27974110
PL totalt:200695191262
Snitt (2016-18):3,60,180,040,36
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:292054
Dömt Wolves:14446