Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo redo att gå i krig; Alexis överens med Inter?; Lång intervju med Wan-Bissaka

Marcos Rojo börjar bli allt mindre tålmodig och lär göra allt i sin makt för att få lämna Manchester United. Även Alexis Sanchez ser ut att vara på väg bort, där italienska medier skriver att han har kommit överens med Inter om ett personligt avtal. Lite Paul Pogba blir det givetvis också i dagens nyhetssvep. 

Vi passar även på att bjuda på en liten långläsning med Aaron Wan-Bissaka som har blivit intervjuad av The Guardian. Där han bland annat pratar om hur han ser på sin första tid i klubben.

Rojo beredd att ”gå i krig” för att få lämna

Embed from Getty Images

Med en mittbacksuppsättning innehållandes hela sju spelare tyder det mesta på att Marcos Rojo nu är villig att lämna Manchester United. Argentinaren ses nog både av sig själv och Ole Gunnar Solskjaer som överflödig i dagens trupp, och enligt Times ska Rojo vara fast besluten om att lämna. 

Huvudpersonen själv uppges föredra en flytt till Turkiet och Fenerbache, en affär som i sådana fall skulle innefatta ett lån på en säsong. Anledningen till att 29-åringen nu tycks pressa klubben för att få igenom en flytt beror bland annat på att United nobbade ett bud från Everton under de sista dagarna av det engelska transferfönstret.

United sägs värdera Rojo till £25 miljoner och Ed Woodward ser allra helst att en klubb som är intresserad av honom slantar upp pengarna, istället för att hålla på med låneaffärer.

Det som dock verkar försvåra en försäljning är det faktum att Rojo har två år kvar på sitt kontrakt, som han för övrigt förnyade i mars 2018 med en årslön på omkring £8 miljoner. Något som också ses som ett hinder är Rojos skadebenägenhet. Föregående säsong var han åsidosatt väldigt ofta och spelade endast 211 minuter Premier League-fotboll.

En indikation på att framtidsutsikterna inte är särdeles goda i United torde nog även vara att argentinaren utelämnades från premiärtruppen mot Chelsea, där Axel Tuanzebe var det tredje namnet efter Harry Maguire och Victor Lindelöf.

Tidigare i våras uttalade sig Rojo om situationen i United och att han hade fått garantier från Solskjaer.

”Jag pratade med tränaren i slutet av säsongen och om hans planer för mig. Han sa att jag ingick i dem, att jag är en viktigt spelare och att han ville att jag skulle komma tillbaka i fysisk form för att kunna rökna med mig i A-laget. Här och nu vill jag stanna i United.”

Enligt källor nära spelaren ligger nu fokus på att flytta till en annan europeisk liga för att få regelbunden speltid. Men skulle United sätta stopp för en affär även den här gången, sägs Rojo var beredd att ”gå i krig” för att få lämna.

Italienska uppgifter: ”Alexis överens med Inter”

Tidigare i veckan sa Ole Gunnar Solskjaer att Alexis Sanchez ligger några veckor efter med träningen men att han är professionell och väntas bli en viktig pusselbit under säsongen, särskilt nu när anfallsuppsättningen inte är den bredaste. Men att något sådant uttal skulle sätta stopp på rykten? Knappast.

Nu rapporterar italiensk media, närmare bestämt Di Marzio, att Inter förnyar sitt intresse för chilenaren, samtidigt som Sky Sport Italia skriver att Alexis är överens med Inter om ett personligt avtal och att hans agent ska diskutera saken med Manchester United.

Den mest logiska affären för båda parterna, som tidningen beskriver det, är ett lån med köpoption. Om 30-åringen sedan gör ett visst antal matcher uppges en klausul triggas som gör övergången oundviklig.

Enligt tidningen sägs Alexis vara entusiastisk över att flytta till Inter och spela på San Siro, något som också skulle innebära att han efter många om och men skulle ges chansen att arbeta med Antonio Conte. Han skulle även få återse ett känt ansikte i form av Romelu Lukaku, som nyligen lämnade United för Inter.

Real Madrid ger inte upp Pogba

Embed from Getty Images

En av sommarens mest uttjatade transfersagor fortsätter – Paul Pogba till Real Madrid. Enligt Times kommer Real Madrid fortsätta testa fransmannens relation till Manchester United innan den 2 september då fönstret stänger i Spanien. United har som bekant redan frigjort plats på mittfältet genom att ha släppt Marouane Fellaini och Ander Herrera, så att låta Pogba gå och inte kunna ersätta honom gör att United högst troligt kommer neka alla eventuella bud.

Pogba har inte gjort någon hemlighet av att han vill bort från United och har bland annat sagt att det kan vara läge för en ny utmaning. Så sent som för en vecka sedan, efter demoleringen av Chelsea i ligapremiären, sa han även att det finns vissa frågetecken om framtiden.

Utöver Pogba själv uppges hans agent, Mino Raiola, vara mån om att få till en flytt till Real Madrid. Även hans bror, Mathias, har uttalat sig om broderns framtid och sagt följande:

Embed from Getty Images

”Paul vill lämna, han kan inte göra allt i United.

”Spelaren som [Zinedine] Zidane saknar är Paul. Det är inte omöjligt för Florentino [Perez] att signa honom. Jag kan inte garantera att Paul kommer fortsätta i United. Fram till den 2 september kan allt hända. Madrid behöver fotbollen och glödjen som Paul bringar.”

Prio för den spanska jätten den här sommaren har varit att få in framför allt två spelare – Eden Hazard och Paul Pogba. Den förstnämnde har man lyckats med, så frågan är om man lyckas med den andre…

Aaron Wan-Bissaka: ”Vi har en bra mix i United”

Embed from Getty Images

För de flesta är det nog svårt att inte hålla med om man säger att Aaron Wan-Bissaka har varit en succé så här långt i Manchester United. Man förstärkte, till slut, en position som varit minst sagt bristfällig ett par säsonger i rad, men helt plötsligt ser det ut som att man har lagt beslag på en av ligans absolut bästa högerbackar.

Aaron Wan-Bissaka kommer till Manchester United som en av klubbens dyraste värvningar någonsin och med orimligt höga förväntningar, med tanke på att han endast är 21 år gammal.

I en intervju till The Guardian pratar Manchester Uniteds succényförvärv om hur första tiden i klubben har varit, om debuten och hur han ser på dagens United.

”Det var ett fantastiskt resultat att slå Chelsea och jag kunde inte ha varit gladare över hur det gick. Jag hade väntat på att få göra min första match på Old Trafford som en Unitedspelare och det kändes fantastiskt att få det avklarat och att det dessutom gick så bra.”

Han hade förvisso visat fina tendenser på försäsongen, men det blir såklart något extra när matcherna börjar betyda något och man ska prestera inför dryga 70.000 hemmasupportrar. Men någon nervositet var det inte tal om för debutanten.

”Jag var inte nervös, det är inte jag, men jag kan tänka mig att många ögon var riktade på de nya spelarna för att se hur vi skötte oss. Jag försöker bara blockera sådant och fokusera på mitt eget spel, men samtidigt var jag väldigt exalterad. Jag fick många matcher på försäsongen, vilket var viktigt då det hjälpte mig att lära känna laget.

”Matcherna på försäsongen gick bra och spelarna var hjälpsamma mot mig från första dagen. Det är bra killar allihopa och de hjälpte mig att anpassa mig. Även din första match på Old Trafford kommer alltid vara en milstolpe. Tack och lov är jag nöjd med min prestation.”

På sistone har kanske Wan-Bissaka trots allt fått stå lite i skuggan av ett annat nyförvärv – Harry Maguire. £80 miljonersmannen gick rakt in i startelvan mot Chelsea och visade direkt även han vilken viktigt pusselbit han kommer vara för Manchester United en tid framöver. Grunden är nu satt där bak och de flesta kan nog hålla med om att det var längesedan det kändes så här tryggt i försvarsleden i Manchester United.

På måndag reser man till Molineux för möte med Wolverhampton, en marddrömsarena från förra säsongen. Men det finns ingen anledning att se i backspegeln och grämas över det. Aaron Wan-Bissaka menar helt enkelt att det gäller att bygga vidare på föregående match.

”Det kommer bli en tuff match, uppenbarligen, men det finns många positiva saker att med sig från matchen mot Chelsea, men såklart finns det även områden vi kan förbättra.

”Det vi har i United nu är en bra mix med unga spelare och rutinerade spelare, det tror jag är viktigt. Vi behöver sådana som sätter standarden att eftersträva, som sätter tempo i matcherna när det behövs och de mer rutinerade spelarna i omklädningsrummet är kapabla att göra det.”

Utanför planen säger Wan-Bissaka att han kommit nära Axel Tuanzebe och att han har hjälpt honom mycket.

”Sedan jag kom har jag blivit tight med Axel Tuanzebe. Han har tagit mig under vingarna lite, jag måste dock erkänna att hela truppen har sett efter mig. Det har varit enkelt att komma in och känna sig delaktig. Alla snackar med mig och det är bra. Det har varit till stor hjälp och jag skulle även vilja rikta ett tack till fansen för deras stöd. De var fantastiska mot Chelsea och jag har hört bra saker om bortaföljet också. Nu är det upp till oss att ge dem något att jubla åt mot Wolves.”

Ny adress för Lucy Roberts

Vi noterar att Lucy Roberts, som friställdes från Manchester United inför säsongen nu har hittat en ny klubb, och det inom collegefotbollen i USA. Ny adress är University of Florida.