Frågetecknen kring Pogba; En mittback för mycket; Landslagsmannen Rojo

Embed from Getty Images

Det är måndag och det är matchdag. Innan vi landar på Molineux för att möta Wolverhampton laddar vi upp med ett kort nyhetssvep, bland annat innehållandes det som Ole Gunnar Solskjaer sa under den andra delen av presskonferensen. Managern diskuterade bland annat Paul Pogba och hur han ser på att hålla sin stora mittbacksbesättning nöjd över säsongen.

Veckokollen

Först av allt så påminner vi om vår veckokoll som publiceras varje måndag. Genom den summerar vi veckan som gått och ger en inblick i kommande vecka. Ni hittar den här under.

Ungdomskollen: Reserverna ångar på men juniorerna svek

”Pogba stannar”

I vår serie ”Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United” har Ole Gunnar Solskjaer nu, än en gång, slagit fast att fransmannen kommer att vara Unitedspelare även efter den 2 september då transferfönstren stänger runt om i Europa. Olika uttalanden från personer nära Pogba och från spelaren själv har satt frågetecken kring hans framtid på Old Trafford. Solskjaer har dock konstant meddelat att Pogba blir kvar, och tonerna var de samma i samband med presskonferensen inför måndagskvällens ligamatch. 

”Ja, han kommer att stanna.”

”Ni lägger alltid frågetecken kring Paul. Jag tycker inte att det är konstigt att höra honom säga att han har roligt med sina lagkamrater, att han gillar vad han gör, gillar sitt jobb och att spela.”

”Förstås finns det de som lägger frågetecken. Jag tror inte att jag hållit en enda presskonferens utan att svara på frågor om Paul. 80 procent av svaren han gett har handlat om att han tycker om att spela och att han vill vara här.”

De övriga 20 procenten blev förstås en följdfråga från journalisterna.

”Det är frågetecknet. Ifrågasätter han er eller är det ni som ifrågasätter honom? Jag har inga som helst tvivel kring Paul.”

Embed from Getty Images

Solskjaer om mittbackarna

I samband med Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför dagens möte med Wolverhampton dök frågan om Uniteds stora mittbacksbesättning upp. Solskjaer spelade som bekant Harry Maguire och Victor Lindelöf som mittbackar i seriepremiären medan Axel Tuanzebe, glädjande nog, fick en bänkplats. Chris Smalling, Phil Jones och Marcos Rojo såg alla matchen från läktaren och frågan om hur man balanserar mittlåset och håller spelarna nöjda är förstås befogad.

”De är alla högkvalitativa mittbackar och jag vet att jag kommer att behöva så gott som varje en. Med Eric skadad har jag sex tillgängliga. Det kan vara en för mycket för involvera alla, men samtidigt är det vårt jobb att få ut mesta möjliga ur de vi har.”

”Vi har många matcher framför oss och när du väl får chansen måste du ta den. Marcos, Phil och Chris har varit här länge och visat att de kan ta chansen.”

Solskjaer pratade också en del om Tuanzebe, som efter ett par säsonger av utlåningar nu äntligen vikt sig en plats i United a-lagstrupp.

”Försäsongen var en bra tid för Axel att visa vad han går för. Jag såg honom spela för Villa, vi har sett honom här som både mittfältare och högerback men jag vill se honom bredvid Victor eller Phil. Vi vet att han kommer att spela en stor roll för den här klubben i framtiden.”

Embed from Getty Images

Llorente ”väntar ut United”

Fernando Llorente var en av spelarna som sades kunna fylla tomrummet som uppstod då eller om Romelu Lukaku lämnade Manchester United. Som bekant packade belgaren väskorna och flyttade till Italien. Lika bekant är det att United inte tog in en ersättande spelare. Llorente, som representerade Tottenham förra säsongen, är fortsatt klubblös och ska om vi tror TeamTalk ha erbjudanden från såväl Spanien som Italien på bordet. Spanjoren vill dock, enligt samma källa, vänta ut ett eventuellt erbjudande från United.

Embed from Getty Images

Rojo uttagen i landslaget

Han får ingen plats i matchtruppen av Ole Gunnar Solskjaer och ryktas lämna Manchester United före den 2 september. Det oaktat så är Marcos Rojo uttagen i det argentinska landslaget igen. Efter att ha nobbats när truppen till sommarens Copa America togs ut finns 29-åringen nu med då Argentina ska möta Chile och Mexiko i USA den 5 respektive 10 september. Förbundskapten Lionel Scaloni har tagit ut en rätt oerfaren trupp och låter bland andra Angel Di Maria och Sergio Aguero stanna hemma. Det får Sergio Romero också göra. Unitedkeepern har inte platsat i landslaget sedan landskampen mot Mexiko i november ifjol.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS