Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Wolverhampton – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United har spelat sin andra match för säsongen. Detta gjordes på Molineux Stadium där Wolverhampton Wanderers stod för motståndet. Trots en fin inledning kunde Ole Gunnar Solskjaers mannar däremot inte plocka med sig alla tre poängen efter att matchen slutat oavgjort, 1-1.

Efter en stark första halvlek av United vände matchbilden tvärt i starten av den andra. Ruben Neves stod för ett otroligt klassmål för att jämna ut Anthony Martials ledningsmål – där är det helt enkelt bara att lyfta på hatten. United hade sedan chansen att ta ledningen från straffpunkten, men Paul Pogba som förvånansvärt nog tog hand om bollen istället för Marcus Rashford kunde inte placera bollen i nät.

Imponerande första halvlek

Efter en småsömnig inledning, där det mest bollades runt utan några vidare målchanser, fick United igång spelet ordentligt. Eller ja, Daniel James hade ju lyckats få hela arenan emot sig efter en ”filmning” först. Men men, en fin upprullning resulterade sedermera i att Marcus Rashford hittade fram till Anthony Martial som distinkt tryckte upp bollen i nättaket med vänsterfoten. Fransmannens 50:e mål i den finaste av tröjor.

Embed from Getty Images

United hade sedan total kontroll på matchen fram till halvtidsvilan, och endast en oturlig studs på bollen gjorde att Martial inte kunde dubbla ledningen precis innan paus. So long, so good.

En viktig punkt att ta med sig framöver härifrån var det allt mer välsynkroniserade samarbetet mellan just Martial och Rashford. Rykten har gjort gällande att Solskjaer ska ha satt dem på hårdträning just för detta, och det märks att det är något på gång där. Förhoppningsvis får vi se detta samarbete frodas än mer i fortsättningen.

Svajigare andra halvlek

Matchens andra hälft var långtifrån lika övertygande rent spelmässigt från Uniteds sida. Wolves hade både bytt in Adama Traoré och skiftat taktik – något som de rödklädda hade svårt att handskas med inledningsvis. Efter en stark period, med bland annat en stolpträff, hittade en hörnvariant hem och Ruben Neves kunde smeka in kvitteringen i krysset. Helt otagbart för kapten David De Gea.

Embed from Getty Images

Efter målet fortsatte Wolves att skölja över United med sin hårda press. Solskjaers gäng lyckades dock reda ut stormen och matchen jämnade ut sig allt mer. Paul Pogba väggspelade sig fram tillsammans med Martial och ordnare en straff. Mittfältaren lyckades sedan övertyga Marcus Rashford om att han själv borde ta straffen, vilket bara där gjorde att jag personligen fick en enormt dålig magkänsla.

Straffen räddade sedan Rui Patricio och sällan har jag blivit så frustrerad på en United-spelares agerande. Om man nu ska ta en straff från en lagkamrat – se då till att SÄTTA DEN. Nu tappar laget istället två viktiga poäng och hela klubben blir lidande. Jag förstår att Pogba vill bli matchhjälte och allt därtill, men varför ändra på ett vinnande koncept? Och i det här läget? Han bör troligen aldrig ta en straff i United igen.

Solskjaers undermåliga matchcoachning

Ole Gunnar Solskjaer ställde ut ett i mångt och mycket optimalt lag utefter vad som fanns till förfogande vad gäller matchtrupp. Och jag tycker att han fick ut det som han ville – vilket så klart är positivt. Men när laget hade det som svårast under den andra halvleken, och skrek efter en injektion, hände det absolut ingenting. Juan Mata kom in, men alldeles för sent. Mason Greenwood och Andreas Pereira kom också in. Med TVÅ minuter kvar av ordinarie tid.

Embed from Getty Images

Detta är något som norrmannen måste jobba med. Grundtaktiken till matcherna är sällan helt fel, men bytena under matcherna lämnar mer ofta än sällan mycket mer att önska.

När laget är i skriande behov av en offensiv injektion kommer vi tyvärr ha få alternativ den här säsongen, efter försäljningen av Romelu Lukaku och den troliga stundande utlåningen av Alexis Sanchez. Just därför var många kritiska till transferfönstret, och just därför är jag inte helt till freds med att klubben släpper chilenaren – men den diskussionen får vi ta i ett annat sammanhang.

Vad tar vi med oss?

Först och främst ett poäng på en arena vi inte fick med oss ett enda från förra säsongen. Men annars är det framförallt den solida defensiven som lyser klarast i min mening. Aaron Wan-Bissaka är alldeles strålande på sin ytterbacksposition och Harry Maguire, trots att han inte var lika bra som senast, bidrar med så otroligt mycket till den här backlinjen.

Sett över hela matchen släpper United knappt till en enda målchans. Det är stolpträffen som sticker ut mest, för målet i sig var ju knappt en större målchans. Det var helt enkelt en briljant individuell prestation.

Embed from Getty Images

Kontringarna är också en fortsatt positiv aspekt att ta med sig. Där såg det bra ut i den här matchen också. Laget behöver bli bättre på att nöta ned ett sittande försvar, för där går det för långsamt i långa stunder. Men i övrigt ser det stundtals rätt fyndigt och faktiskt småtrevligt ut.

Avslutningsvis vill jag även ge en eloge till Martial. Fransmannen ser utan tvekan allt mer ut att hitta tillbaka till den form han hade när han kom 2015. Det, om något, är något att ta med sig.