Löneanspråken hinder för Sánchez Italienflytt; Chong vill slåss för sin plats

Alexis Sánchez vara eller inte vara har varit ett hett omdiskuterat ämne de senaste dagarna. Så även idag, då en flytt till Inter för Sánchez nu förefaller vara mindre sannolik.

Medan Sánchez av allt att döma vill lämna United så har Tahith Chong inga sådana planer. Holländaren uppges ha nobbat en möjlighet att lämna United på lån.

I dagens nyhetssvep behandlas också landslagsnyheter, regeluppdatering och rasism.

Ingen överenskommelse med Inter om Sánchez

Rapporter i England indikerar idag att Manchester United och Inter är långt ifrån varandra gällande Alexis Sánchez. Den italienska klubbens förhoppning var att affären skulle vara löst i mitten av den här veckan men så ser det inte ut att bli.

Det är Sánchez lön som hindrar en affär. Såväl Simone Stone på BBC som Paul Hirst på Times menar att Inter bara är villiga att betala 150 000 pund av Sánchez veckolön på 390 000 pund, mindre än hälften alltså. Detta ska United se som ett oacceptabelt bud.

Över på Telegraph menar Jason Burt att Inter är beredda att betala halva Sánchez lön plus 75 000 pund för varje match som chilenaren spelar. Erbjudandet från den italienska klubben ska också inkludera en köpoption värd 15 miljoner pund. Medan Burt kommer med andra siffror är han dock överens med kollegorna om att United finner erbjudandet för dåligt.

Fortfarande finns tid för parterna att komma överens men just nu förefaller United och Inter stå långt ifrån varandra. Ett alternativ skulle förstås vara att Sánchez går med på att sänka sin lön, men Hirst menar att anfallaren är ovillig att göra så.

Även om Sánchez blir kvar i United så är han, enligt Stone, inte en del av Ole Gunnar Solskjaers planer. ”Om inte Solskjaer ändrar sig kommer Sánchez troligen bara vara involverad i ligacupen och Europa League den här säsongen,” skriver Stone.

Chong vill slåss för en plats

Enligt rapporter i Holland – från såväl Voetbal International som Algemeen Dagblad, återgivet av Sport Witness – ska Tahith Chong i sommar ha nobbat en chans att flytta till Holland, under intresse från både Feyenoord och PSV. Den unga ytterforwarden ska enligt sin agent också ha ögon på sig från toppklubbar i Spanien och Tyskland.

”Tahith vill inte bli utlånad utan hellre slåss för sin chans i Manchester United,” säger agenten. ”Han har gjort en bra försäsong, där han har visat att han tillhör de bättre anfallarna i United.”

När vi ändå är inne på Chong så är det på sin plats att notera att han fick en plats i det holländska U21-landslagets bruttotrupp inför EM-kvalet mot Cypern i september. Den slutliga truppen ska meddelas den 30 augusti och vi utgår från att Chong är med då också.

Levitt i U21-truppen

Vi fortsätter med U21-landslag och noterar att Dylan Levitt är med i den walesiska truppen inför EM-kvalmatcherna mot Belgien och Tyskland i september. Levitt har redan nosat på a-landslaget, med en plats på bänken i EM-kvalet mot Kroatien i juni, så han torde vara en given startspelare.

Ifab klargör regelverket

I Premier League har det under säsongsinledningen gällt att VAR inte ska ingripa då en målvakt lämnar sin mållinje för tidigt på en straffspark. Samma tolkning fick vi i Uefa Super Cup och även i Bundesliga tolkas reglerna så. Detta uppskattas inte av Ifab som noterar att ”VAR måste ’titta’ efter varje förseelse av en målvakt” (undantaget om straffen går i stolpen eller utanför).

Återstår att se om vi framgent får se en annan tolkning i de europeiska ligorna. Rimligen bör så bli, då det är Ifab ensamt som bestämmer över fotbollens regler.

United och Kick It Out i möte med Twitter

Den senaste tiden har flera fotbollsspelare tvingats utstå rasism på sociala medier, däribland Manchester Uniteds Paul Pogba. Nu meddelar Twitter, återgivet av Guardian, att representanter för plattformen ska träffa Manchester United och Kick It Out för att diskutera frågan. Även FA och Premier League ska vara involverade.

Samtidigt rapporterar Martyn Ziegler på Times att Twitter framför ska övervaka konton för omkring 50 ledande svarta spelare, i ett försök att ta tag i problemet.

Som väldigt många noterar på Twitter låter det som en halvmesyr. Det är ju ingalunda bara de 50 ledande spelarna som tvingas utstå rasism.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS