Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lånekollen: West Didsbury & Chorlton i FA-cupen

Embed from Getty Images

Säsongen har tagit fart på allvar för Manchester Uniteds utlånade spelare. Positivt så här långt är att alla får speltid. Resultaten varierar precis som brukligt och i flera fall är det direkt svårt att säga något om insatserna. Aidan Barlow verkar få stort ansvar i Tromsö i norska Tippeligan medan Dean Henderson hållit sin första Premier League-nolla. Detta medan Alex Fojticek stött på ett tungvrickande motstånd. 

Dean Henderson, Sheffield United

Höll karriärens första Premier League-nolla när Sheffield United besegrade Crystal Palace med 1-0 i den andra omgången. Henderson hade en särdeles lugn dag på jobbet och behövde bara parera ett avslut. Han belönades med en sjua av The Star för insatsen. I lördags fick han så kröka rygg två gånger om hemma mot Leicester. Henderson kunde inte göra särdeles mycket åt målen och fick beröm för sitt spel med fötterna av The Star. Betyget blev dock bara en sexa. Sheffield United går in i ligacupen mot Blackburn i veckan. Troligt att Henderson vilar då.

Joel Pereira, Hearts

Joel Pereira debuterade för sitt Hearts i ligacupmötet med Motherwell den 19 augusti. Pereira släppte en boll förbi sig i en match som Hearts vann med 2-1. I ligadebuten gick det desto sämre. Förmodade seriesegrarna Celtic slog Hearts med 3-1 på Celtic Park och tror vi The Scotsman så såg Pereira aningen darrig ut bortsett från en räddning i första halvlek. 

Kieran O’Hara, Burton

Har hunnit med fyra matcher sedan senaste lånekoll. Burton gick vidare i ligacupen efter 2-1-seger borta mot Port Vale den 13 augusti, med O’Hara mellan stolparna. Ligaspelet har sedan gett blandade resultat. Förlust 0-1 hemma mot Rotherham, bortaseger 4-2 mot Oxford och 0-0 borta mot Shrewsbury i helgen. O’Hara har stått samtliga matcher och imponerat så pass mycket att han fick en plats i den irländska bruttotruppen till EM-kvalet i september.

Embed from Getty Images

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Ligadebuterade för Stalybridge Celtic borta mot Mickleover Sports den 17 augusti. Fojticek misslyckades med en undanrensning vilket ledde till en straff för gästerna redan efter fyra minuter. Straffen nådde 19-åringen inte och 1-0 stod sig matchen ut. Missen till trots fick Fojticek förtroendet i torsdags mot Scarborough. Då gick det bättre. Stalybridge Celtic vann med 5-1 och Fojticek stod för en präktig reflexräddning vid ställningen 1-1. 

I helgen höll Fojticek så sin första nolla. Detta då Stalybridge gick in i FA-cupen hemma mot, håll i er nu, West Didsbury & Chorlton. Matchen slutade 0-0 och omspel väntar.

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Skulle bara vara back up under sin utlåning men har fått speltid. Vaktade målet i 4-0-segern mot Kidsgrove den 17 augusti och även hemma mot Sheffield i tisdags. Stocksbridge vände där underläge och vann med 3-2. I FA-cupen gick det desto sämre. Stocksbridge åkte ut efter en 3-2-förlust mot Irlam på hemmaplan i lördags.

George Tanner, Morecambe

Fick 90 minuter i debuten då Morecambe skickade ut Mansfield ur ligacupen den 13 augusti. Tanner spelade wingback och drog på sig en varning. Matchen gick till straffar och det krävdes åtta omgångar innan Morecambe kunde vinna. Tanner hann dock inte slå någon straff. Fick 64 minuter mot Cheltenham i ligadebuten för att sedan inte finnas med i truppen i därpå följande match mot Macclesfield. Mot Exeter i helgen fanns Tanner inte heller med. Om det beror på en skada eller något annat är oklart då Morecambe inte rapporterat något.

Aidan Barlow, Tromsö

Fick 76 minuter i debuten mot Lilleström som offensiv mittfältare. Mot Brann i söndags blev det 90 minuter som ”tia”. Tromsö kämpar i den nedre regionen av tabellen och Barlow kan garanterat ses som en klar förstärkning.

Ethan Hamilton, Southend

Ethan Hamilton har, sett till speltiden, fått en flygande start på sin sejour i Southend. Resultatmässigt går det dock inte bra alls. Tre raka förluster är facit så här långt. I debuten borta mot Lincoln fick Hamilton hoppa in i paus. Mot Peterborough och Wycombe har det sedan blivit fulla 90 minuter. Southend är av förklarliga skäl ett bottenlag så här långt. Sist är man dock inte. Krisande Bolton innehar sistaplatsen med sina minuspoäng.

Embed from Getty Images

Charlotte Newsham, Huddersfield

Utlånad till Huddersfield säsongen ut. Huddersfield håller till i FA Womens National League North, den tredje högsta divisionen.

Aimee Palmer, Sheffield United

Utlånad till Sheffield United säsongen ut. Fick en pangstart på sin sejour när hon gjorde två mål i ligapremiären mot Leicester. Sheffield United vann med hela 7-1. Palmer är därtill uttagen i det engelska U21-landslaget till öppna nordiska mästerskapen 28 augusti – 2 september.