Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Southampton – Manchester United 1-1

Manchester United misslyckas återigen med att vinna en fotbollsmatch. En helt okej start gav en tidig ledning av Daniel James, på inlägg efter en hörna kvitterade Jan Vestergaard till 1-1, då hade vi en knapp halvtimme kvar. Under den tiden skapade United egentligen ingen riktigt het chans för att ta ledningen, inte ens efter att Southampton fått en man utvisad med 20 minuter kvar.

Målet

Vi börjar med det enda som var riktigt bra i United, nämligen målet.

Daniel James har nu gjort tre mål i Premier League, och även om det mot Crystal Palace var snyggt är det inte frågan om ifall dagens var snäppet bättre.

Scott McTominay levererade över bollen till James som drev in i straffområdet på vänster sida. Juan Mata tog en fin överlappning vilket gjorde att Cedric i Southamptons försvar inte kunde stöta som han annars hade gjort, vilket gav James den yta som krävdes för att skicka upp bollen i bortre hörnet – otagbart för Gunn i Southamptons mål.

Embed from Getty Images

Fallet

Målet kom, United fick självförtroende och verkade leva på det ett tag. Det var inte så vackert eller organiserat, men det var ändå United som ägde matchen en stund. Sedan var det som att entusiasmen dog, och då var det som att en grundläggande matchplan saknades.

Paul Pogba och Scott McTominay fick inte kontroll på mittfältet, Andreas Pereira gjorde ingen glad till höger och Marcus Rashford kunde vi varit utan. De enda två som på något sätt gjorde lite nytta med bollhållande var Daniel James och (framförallt) Juan Mata, som obegripligt nog blev utbytt efter 68 minuter trots att han var bäst offensivt i United.

Southampton tog över, och efter 58 minuters spel kom också kvitteringen, av danske jätten Jan Vestergaard som vann en nickduell alldeles för enkelt mot Victor Lindelöf.

Vad hände efter målet? Fanns det någon på plan som tog tag i det, eller gjorde Solskjaer det?

Lär dig matchcoacha!

Nej! Manchester United idag har ingen ledare på planen. Vi har ingen som tar tag i matchen när det inte fungerar, det måste därför komma från sidan och vår tränare Ole Gunnar Solskjaer. Tyvärr visar norrmannen idag igen att han är en extremt dålig matchcoach.

Första bytena kom tio minuter efter kvitteringen, vid en tidpunkt där United inte spelat vettig fotboll på över 30 minuter. Förändringen borde givetvis kommit före målet, eller åtminstone direkt efter det. Istället tog det tio minuter, och då tog han som sagt också ut den enda som egentligen visat någonting framåt i Juan Mata.

Embed from Getty Images

I minut 73 fick United en gratischans att ta över matchen, då Danso i Southampton försvaret helt vansinnigt kapade McTominay trots att han redan var varnad. Det andra gula kortet var ett faktum, och United borde direkt uppmanats att sätta full fart av Solskjaer.

Istället hände egentligen ingenting. Det gick tio minuter till innan Mason Greenwood ersatte Scott McTominay, och den unge engelsmannen hade ett fint skott utifrån som dock enkelt räddades. I övrigt hann han inte skapa något av värde.

Istället var det Daniel James som försökte mest från sin vänsterkant, men tre, fyra inlägg som tyvärr inte nådde rätt adress. Men från övriga spelare kom egentligen inga initiativ av värde. Jesse Lingard, som bytts in efter 68 minuter tog felbeslut på felbeslut, Pogba var mest vilse Rashford fortfarande under isen och Nemanja Matic visade att han fortfarande inte har något tempo i kroppen. Vid ett flertal tillfällen kunde Harry Maguire satt fart framåt, bara för att överraska, men det fanns ingen vilja att göra det.

Utan att ha skapat några riktigt farliga chanser för att ta ledningen verkade United nöjda med 1-1. Det är oerhört tragiskt.