Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Lindelöf i målprotokollet

Landslagsspelet har nu dragit igång och under kvällen fick vi bland annat se ett Sverige som körde över Färöarna, där en viss Victor Lindelöf skrev in sig i målprotokollet. David de Gea fick däremot se på från sidan när Spanien knep en trepoängare i samma grupp som Sverige. 

I övrigt noterar vi att Kieran O’Hara fick nöta bänk i sin match med Irland och att 18-årige Ethan Galbraith gjorde A-landslagsdebut i Nordirlands träningslandskamp mot Luxemburg.

Victor Lindelöf (Sverige)

Sverige reste till Färöarna och tog en tämligen komfortabel seger med 4-0 i en match som man på förhand helt enkelt bara skulle vinna. Förutom att Alexander Isak nätade två gånger om var om möjligt det mest anmärkningsvärda att Victor Lindelöf hittade målet. 25-åringen drog till med ett hårt placerat skott i målvaktens första hörn, detta efter att bollen studsat förbi alla spelare i straffområdet. Unitedbacken gjorde i övrigt en bra insats där han förvisso inte ställdes på några större prov i defensiven, men var trygg med bollen och visade upp ett bra passningsspel.

David de Gea  (Spanien)

Embed from Getty Images

I det spanska landslaget har David de Gea på sistone fått ge plats åt Chelseas målvakt, Kepa Arrizabalaga, och så även ikväll. Spanien, som för övrigt huserar i Sveriges grupp, tog emot Rumänien på bortaplan och segrade med 2-1. Lite nervigt kan man ändå anta att det blev då Rumänien reducerade efter en timmes spel och med tio minuter kvar fick spanjorerna dessutom en man utvisad och precis i slutskedet stod Kepa för en svettig räddning som gjorde att man höll undan. Sett ur ett svenskt perspektiv hade givetvis ett kryss inte suttit fel, men istället tvingas vi konstatera att Spaninen nu har ett försprång på fem poäng ner till Sverige på andraplats.

Tillbaka till de Gea så kan man väl säga att landslagskarriären aldrig tagit någon riktigt fart, och lär kanske inte heller göra. Kepa verkar vara förstavalet för tränare Robert Moreno och för att Uniteds burväktare ska återta platsen mellan stolparna lär det krävas att han hittar tillbaka till gammal god form.

Kieran O’Hara (Irland)

Embed from Getty Images

I Grupp D tog Irland emot Schweiz på hemmaplan och på bänken i hemmalaget kunde vi under kvällen hitta en till målvakt i form av Kieran O’Hara, som för tillfället är utlånad från United till Burton Albion i League One. Föga förvånande blev det ingen speltid för 23-åringen, som istället fick se den tidigare West Ham-målvakten, Darren Randolph, släppa en boll förbi sig i matchen som slutade 1-1.

Ethan Galbraith (Nordirland)

Något man kanske inte såg komma var att Manchester Uniteds junior- och reservlagsspelare, Ethan Galbraith, skulle ta plats i Nordirlands A-lag i kvällens träningslandskamp mot Luxemburg. 18-årige Galbraith blev inbytt med några minuter kvar och därmed har United fostrat ännu en landslagsspelare. Från att innan ha spelat i U17-landslaget och sedan ta steget till högsta nivån, det är sannerligen bra papper. Nordirland vann med 1-0 efter ett självmål.

Angel Gomes, Brandon Williams (England U20)

Angel Gomes och Brandon Williams deltog bägge i U20-landskampen mellan England och Nederländerna där vi skriver in 0-0 i resultatkolumnen. För Williams del var det debut i U20-sammanhang.