Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: Underbara landslagsuppehållet

Embed from Getty Images

Lite tankar om startelvorna i Europa League. Har tålamodet med Solskjaer så sakteliga börjat tryta och det helt fantastiska, underbara och mycket lägliga landslagsuppehållet.

Tålamodet med Solskjaer

Har tidigare i den här spalten skrivit om att jag tror att Solskjaer kan vara en utmärkt brygga fram till bättre tider. Att norrmannen under ett par år rensar och bygger en bra stomme till nästa tränare som ska göra United till den stormakt klubben ska vara.

Men jag börjar bli livrädd över att Solskjaer är fel man för Uniteds del. Jag är inte den personen som skriker efter att ungdomarna ska spela bara för att, och jag tycker i regel att de bästa elva spelarna ska spela och jag vägrar konsekvent skrika på tränarens avgång.

Jag är rädd för Solskjaers matchcoachning. Hans beslut att göra defensiva byten i matcher där vi ska gå för vinsten. Att den dåliga perioden sedan han tillsattes som ny tränare fortsatt är intakt. Är livrädd över att den bra försäsongen gav en falsk bild över hur svaga United verkligen är/var. Är livrädd över att vi har gått helt fel i ännu en tränartillsättning och är livrädd över att ledningen inte ger ännu en tränare en ärlig chans att göra United till sitt.

Fortsätter att ha tålamod med Solskjaer, men är livrädd över att min tidigare så starka tro på att Solskjaer var rätt man så sakteliga börjar försvinna.

Europa League

Då fick vi en i mina ögon en drömgrupp. FC Astana, Partizan Belgrad och AZ Alkmaar. Långresan är inte den bästa för Uniteds del, att behöva åka till Kazakstan några dagar tidigare inför Premier League. Tycker det ska bli roligt att följa alla Uniteds supportrar som tar sig till Kazakstans huvudstad, få lyssna på podcasts om hela den upplevelsen. Partizan Belgrad, en annan öststatsresa, där vi har våra naturliga kopplingar till Belgrad. Ett möte där det lär vara helgalna hemmasupportrar. AZ Alkmaar, även det en helt ny bekantskap för Uniteds del.

Hur ska vi då ställa upp? En tunn trupp som behöver rotera och samtidigt ge reservspelarna en ärlig chans. Det är ingen mening att ställa upp med ett rent reservlag till matchen mot FC Astana. Det ger inte Chong, Greenwood, Gomes och så vidare en ärlig chans om de bara får ställa upp med spelare som knappt spelar en minut i Premier League.

Sergio Romero är självskriven i mål och Tuanzebe borde få chansen, men där vill jag att han får speltid bredvid antingen Lindelöf eller Maguire. Eller ja, hela den här delen handlar om att jag vill se 3-4 spelare som spelar regelbundet från start i Premier League även i Europa League. Det för att höja nivån på spelet och någonting för reserverna att testa sina vingar med mer rutinerade spelare.

Landslagsuppehållet

Embed from Getty Images

Sällan har ett landslagsuppdrag kommit lägligare för Uniteds och oss supportrars skull. Hatar känslan av att säsongen redan är ”över” och att allting handlar om en fjärdeplats. Förstår att det inte är hundraprocentigt på det sättet, men just nu är känslan bedrövlig. Bara skönt att få andas i två veckor, kolla på lite landslagsfotboll och inte behöva tänka för mycket på Manchester Uniteds herrlag. Underbara och fina landslagsuppehållet.