Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Aurora Mikalsen klar för Manchester United

Manchester United har idag gjort klart med det norska U23-landslagets målvakt Aurora Mikalsen. Målvakten ansluter från sin norska klubb Kolbotn.

Nyheten om att Mikalsen ansluter till United kommer sedan klubben tidigare idag bekräftat att målvakten Emily Ramsey är ute med en armbågsskada. Sedan innan fanns Fran Bentley på skadelistan medan Siobhan Chamberlain är otillgänglig då hon är gravid. Det får förmodas att Mikalsen kommer att agera backup till Mary Earps.

Född i Kristiansund våren 1996 inledde Mikalsen fotbollskarriären i den lokala klubben Clausenengen. Hon flyttade sedan till Arna-Bjørnar sommaren 2012 och det var här hon skulle göra seniordebut i norska Toppserien.

Mikalsen återvände sedan till Clausenengen 2015 för en säsong. I december 2015 skrev hon så på för Kolbotn och där blev hon kvar tills hon nu signerar för Manchester United.

Mikalsen har representerat alla norska ungdomslandslag från U15 till U23. Hon väntar fortfarande på a-landslagsdebuten men hon var med i truppen i Algarve Cup både 2018 och 2019.

Aurora Mikalsen säger:

Jag är verkligen glad att vara här. Att komma till United har varit en dröm för mig sedan jag var ett barn. Jag ser fram emot att träffa gruppen och utveckla mig själv som en spelare under Casey och tränarstaben. Det är en spännande tid att vara i den här klubben och jag inte vänta på att få komma igång.

Casey Stoney säger:

Aurora är en fantastisk ung talang med massor av potential och vi är glada att ha henne med oss för den här nya säsongen. Hon har en fantastisk potential och kommer att passa in bra i den här gruppen, både på och utanför planen. Så vi ser alla fram emot att arbeta med henne.

Aurora Mikalsen

Namn: Aurora Watten Mikalsen
Född: Den 21 mars 1996 i Kristiansund, Norge
Position: målvakt
Tidigare klubbar: Arna-Bjørnar (2013-2014, 1 ligamatch/0 mål), Arna-Bjørnar 2 (2013-2014, 18/0), Clausenengen (2015, 6/0), Kolbotn (2016-2019, 64/0)
Landslag: upp till norska U23-landslaget