Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: England tuffar på

Lördagen var en ganska stillsam landslagsdag för Unitedspelare. Blott tre spelare hade chansen att spela för någon form av A-landslag efter att Jesse Lingard åkt hem på grund av sjukdom, dessutom var det Unitedmöte på U18-nivå.

Rashford och Maguire (England)

Jesse Lingard var som sagt uttagen i landslaget, sina mediokra prestationer till trots, men en oklar sjukdom gjorde alltså att han rest tillbaka till Manchester.

Marcus Rashford och Harry Maguire var de enda övriga Unitedspelarna som var uttagna till England, och både spelade 90 minuter när Bulgarien kördes över med 4-0. Matchens förgrundsfigur var dock Harry Kane som gjorde hattrick, och han assisterade också till lagets fjärde mål. Två av Kanes mål kom på straff, Marcus Rashford fixade den första av dessa. I övrigt fick han inga poäng med sig.

England har nu 9 poäng på 3 matcher och 14-1 i målskillnad.

Matic förlorare (Serbien)

Nemanja Matic får inte längre spela speciellt mycket fotboll i Manchester United. I Serbien är han dock fortfarande given på det centrala mittfältet.

Idag väntade Portugal på hemmaplan i en kamp om andraplatsen. En kamp som serberna förlorade. 0-1 kom i slutet av första halvlek, i andra blev det desto fler mål och slutresultatet blev 4-2 till portugiserna.

Matic spelade hela matchen.

Elanga mot McCann (U18)

Tidigare under dagen möttes två av Uniteds ungdomsspelare i en träningsturnering som spelas i Sverige. Anthony Elanga spelade 73 minuter för Sverige, Charlie McCann spelade 90 minuter för Irland. McCann fick med sig ett gult kort, men eftersom ingen spelare i något av lagen lyckades göra mål slutade matchen 0-0.

Morgondagen

Söndag 8 september:

  • 18.00: England U18 – Brasilien U18 (träningsturnering, spelas i England) [Mengi]
  • 20.45: Spanien – Färöarna (EM-kval) [De Gea]
  • 20.45: Sverige – Norge (EM-kval) [Lindelöf]