Landslag: MÃ¥lrikt i England

Landslagsuppehållet lider mot sitt slut, de sista matcherna i Europa har spelats under kvällen, och vi har haft ett flertal Unitedspelare involverade.

All out attack i England

England fortsatte sitt EM-kval med att ta emot Kosovo på hemmaplan, en match som givetvis skulle innebära hemmaseger, kan man tycka, men Kosovo hade inför kvällen hela 15 matcher i rad utan förlust.

Engelsmännen fick sig också en smäll på näsan direkt, då Valon Berisha gjorde 1-0 till Kosovo efter blott 34 sekunder. Resten av första halvlek tillhörde dock England som gjorde hela fem mål, bland annat två från Jadon Sancho vilka var hans första landslagsmål.

I andra halvlek gjorde Kosovo två snabba mål och vips hade de kontakt igen. England lyckades dock stoppa blödningen och hade dessutom möjlighet att göra ytterligare ett mål då Harry Kane missade en straff, men de åtta mål som kom under matchens första 55 minuter fick räcka och slutresultatet skrevs till 5-3 för England.

Harry Maguire spelade 90 minuter i försvaret för England, Marcus Rashford var däremot förpassad till bänken och fick bara spela de sista fem minuterna.

Inhopp för Matic

Nemanja Matic hade troligen hoppats på 90 minuter till för att kunna imponera på Ole Gunnar Solskjaer, men i bortamatchen mot Luxemburg var han förpassad till bänken.

Med tio minuter kvar fick han dock komma in, då hade serberna redan gått upp till 3-1 vilket också blev slutresultatet.

Debut för O’Hara

Irland träningsspelade hemma mot Bulgarien, och där fick vi se en Unitedspelare debutera i sitt A-landslag. MÃ¥lvakten Kieran O’Hara, som just nu är utlÃ¥nad till Burton Albion, fick hoppa in med kvarten kvar och hÃ¥lla nollan i sin landslagsdebut.

Matchen, den vann Irland me3 3-1.

Ungdomsspelarna

På ungdomsnivå hade vi också några Unitedspelare igång. För Englands U18, som avslutade sin träningsturnering med att vinna med 2-0 mot Sydkorea, fick Teden Mengi spela första halvlek som mittback för engelsmännen.

Tahith Chong spelade EM-kval med Hollands U21-lag. 5-1 blev det mot Cypern, Chong fanns inte med i startelvan men fick däremot hoppa in.

Nordirländaren Ethan Galbraith var med sitt lands U21-landslag i Finland för EM-kval han också. Han fick spela hela matchen när nordirländarna tog med sig en poäng från vår östra granne.

Slutligen har vi hamnat i U19-matchen mellan Georgien och Polen, där Lukasz Bejger var med i den polska truppen, men vi vet ännu inte om han spelade. Georgien vann machen med 2-1.