Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik augusti 2019

Augusti månad innebar fyra tävlingsmatcher för Manchester Uniteds herrlag. Precis som vi gjorde under de sista månaderna under förra säsongen kommer vi sammanfatta Unitedspelarnas statistik månad för månad under säsongen 2019/20. Den första, den domineras av Daniel James.

Speltid

Augusti är en av de månader med minst antal matcher, detta då varken de inhemska cuperna eller Europaspelet kommit igång. Fyra matcher spelades, med gott om vila mellan varje, något som gör att rotation inte är nödvändigt.

Ole Gunnar Solskjaer valde att använda endast 16 spelare, varav 14 startade minst en match.

Fem spelare fick alltså spela samtliga minuter under månaden, föga förvånande var David de Gea och Paul Pogba två av dem, samt tre i backlinjen. Om inte Luke Shaw hade gått sönder hade han säkerligen också spelat samtliga minuter, istället hittar vi honom precis utanför topp tio.

Övriga spelare i laget fick alltså noll spelminuter.

Mål och assist

United gjorde sju mål på de fyra matcherna, fördelat på tre målskyttar.

Daniel James, Anthony Martial och Marcus Rashford får sett till mål och assist anses ha gjort en bra augusti. Med två assist från Pogba och varsin från Andreas Pereira och Scott McTominay är det sex spelare som står registrerade för poäng, något som måste upp rejält. Ytterbackar måste börja bidra med assist, och spelare Jesse Lingard, Juan Mata och Mason Greenwood måste komma igång också. Mata och Greenwood har ju dock inte spelat speciellt mycket än, så det är ju en förklaring till att dessa spelare saknas.

Månadens buse

Noll röda och nio gula kort delade domarna ut till United under augusti. Sju spelare hamnade i boken, varav Daniel James och Aaron Wan-Bissaka med sina två varningar var de enda som fick mer än en, något som gör Daniel James till månadens buse baserat på att han fick mindre speltid än Wan-Bissaka.

Ni som sett matcherna vet att båda James varningar kom för filmning, där den första var minst sagt tveksam och den andra direkt felaktig, så walesaren borde stå på noll.

Gällande Wan-Bissaka så kan man säga att han är ytterback och dessutom har en spelstil där han gärna glidtacklar, och att man kanske därför får räkna med en del kort. På förra säsongen ådrog han sig dock bara fyra varningar på sina 35 Premier League-matcher, och även ett rött efter att ha dragit ner Mohamed Salah i ett friläge. Kanske blir Wan-Bissaka mer utsatt i United än i Crystal Palace, då han rimligen får mindre hjälp av sin ytter än vad han fick i Palace, men det är ändå något han måste jobba med.