Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Jag kommer att sakna hans polisonger

För ett par veckor sedan, på det italienska fönstrets sista dag, blev Matteo Darmian klar för Parma. I den här frågeasken går vi igenom våra tankar kring det.

Matteo Darmian lämnar Manchester United. Vad är din spontana reaktion?

Gustav Brinck-Larsen: Att det är bra för alla parter. Han borde fått lämna redan förra sommaren, vilket ju verkar ha varit på gång. Det är nog bra för honom att komma hem till Italien igen, och Parma får en för dem bra högerback.

Elias Hallström: Eftersom han varit så långt ner i frysdisken har man inte tänkt särskilt mycket på honom, så att han lämnar är nog bra för både Darmian personligen och för United.

Mikael Österdahl: Att det givetvis hade varit bättre både för United och Darmian om han hade lämnat ett par år tidigare.

Victor Laag: Att det var på tiden. Darmian var aldrig tillräckligt bra för att ta en tröja i Manchester United och fick allt mindre speltid. Visst, han kunde täcka upp i backlinjen om det var mycket skador, men att göra det var tionde match känns bara onödigt. Vi borde ha låtit honom gå tidigare.

Adam Fröberg: På tiden. Borde skett tidigare, men har inte ett ont ord att säga om Darmian. Verkar inte ha varit något annat än ett superproffs.

Gör United rätt eller fel som låter honom lämna?

Gustav Brinck-Larsen: Alltså, han hade i mina ögon varit andraval som högerback för United i år sett till klass, om han hade stannat. Men han har ju de senaste säsongerna liksom inte riktigt räknats i truppen, så det är klart att det är rätt

Elias Hallström: Rätt. Att han knappt har figurerat i laget de senaste åren talar sitt tydliga språk.

Mikael Österdahl: Rätt förstås. Men jag hade ju hellre haft Darmian som alternativ (både som mittback och ytterback) än Marcos Rojo.

Victor Laag: Rätt! United använde inte honom och då finns det ingen anledning till att låta honom vara kvar. Det finns spelare i de yngre leden som är mer spännande och säkerligen redan lika långt fram i utveckligen som Darmian.

Adam Fröberg: Helt rätt. Inte tillräckligt bra för att starta, då är det lika bra att ge den platsen i truppen/laget till en yngre spelare (Laird eller Williams exempelvis).

Kommer du att sakna honom?

Gustav Brinck-Larsen: Nej det kan jag inte påstå. Inte för att jag ogillar honom, men han har ju knappt spelat och han är inte heller den som det pratas mest om vid sidan av.

Elias Hallström: Nej, det kommer jag inte.

Mikael Österdahl: Jag kommer att sakna hans polisonger. De fascinerade mig. Annars har väl tankarna om Darmian de senaste åren mest varit: Just ja, han är kvar i klubben.

Embed from Getty Images

Victor Laag: Nej. Jag har varit en stor kritiker till Darmian och aldrig sett vad det är han är bra på. Går enkelt bort sig i defensiven och inte mycket att hänga i granen rent offensivt.

Adam Fröberg: Inte nämnvärt. Stabil defensivt men inte mycket mer.

Vilket är ditt bästa minne av Darmian?

Gustav Brinck-Larsen: Jag kan faktiskt inte erinra mig en speciell händelse som sticker ut som ett minne…

Elias Hallström: När han ska markera Micah Richards på en hörna mot Aston Villa och försöker distrahera honom med ett litet tjuvnyp men det hela slutar i att hörnan slås, det blir kramkalas och båda åker i backen.

Mikael Österdahl: När jag twittrade att jag skulle göra en modeblogg och kalla den Darmians polisonger. Annars var det väl den första månaden eller så, då han faktiskt såg ut som en kompetent högerback.

Victor Laag: Två bra minnen. Dels Europa League finalen där han gör en bra match och dels hans första månad i klubben. Han kom för många okänd från Italien och stod för bra insatser. Där och då kan jag ha nämnt att det var en Gary Neville på högerbacken och var sekunder ifrån att klicka hem en tröja från officiella shopen…

Adam Fröberg: Briljansen i Europa League-finalen 2017. Där var han riktigt bra mot Ajax.

Vad ger du Darmian för betyg på Unitedkarriären?

Gustav Brinck-Larsen: Det kan ju inte bli annat än underkänt. Bra första tid, sedan gick han ner sig och sista året har förväntningarna varit så låga att bara han inte gjort sig har man varit glad.

Elias Hallström: Inte godkänd. Han kom ändå med en hel del förhoppningar samt förväntningar på sig och levde väl upp till dem i en månad ungefär, sedan verkar det som att ingenting har fungerat. Hans professionalitet förtjänas dock att lyftas. Aldrig några sura miner eller uttalanden i media. Känns som en kille som kommer på morgonen stämplar in, gör sitt jobb och sedan stämplar ut.

Mikael Österdahl: Han var ändå mestadels nästan okej de första två säsongerna och han startade faktisk i en europeisk final för United. De två senaste säsongerna har han mest lyft lön. Sammantaget klart underkänd, men inte sämre än så.

Victor Laag: 1,5 av 5. Han har gjort det okej i en del matcher, men han var ingen större stjärna. Skulle ha lämnat för ett par år sedan och inte behövt uppleva de senaste säsongerna på läktaren i Manchester. Han ska ha gott beröm för att till synes varit ett fullblodsproffs som aldrig gnällt och alltid gjort jobbet.

Adam Fröberg: Knappt underkänt. Förväntningarna var att han skulle gå rakt in och bli vår nya högerback för flera år framöver, men efter en imponerande första månad hände det inte så mycket mer. Tyvärr.

Har han motsvarat, överträffat eller inte nått upp till de förväntningar du hade på honom?

Gustav Brinck-Larsen: Verkligen inte nått upp till förväntningarna. Inte för att de var inställda på att han skulle bli världens bästa högerback, men jag förväntade mig att han skulle vara vår första högerback länge vilket han ju knappast varit.

Elias Hallström: Inte nått upp, som jag nämnde. Man hade högre förväntningar på honom, sedan varför det inte har fungerat tror jag bara han själv kan svara på.

Mikael Österdahl: Första månaden spelade han enligt förväntningarna, därefter långt under.

Victor Laag: Inte levt upp till förväntningarna. Sen ska jag inte sitta här och skriva att jag såg honom i Torino flera gånger. Men med tanke på att han var italiensk landslagsman och alla större italienska klubbar vill ha honom blev det inte särskilt bra, nej. Han kommer vara en spelare som jag kommer behöva påminnas om att ha spelat i United om bara några år.

Adam Fröberg: Inte nått upp till förväntningarna, av samma anledning som ovan.