Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Mourinho om Sanchez; Fri från cancer

Manchester United ska imorgon försöka hoppa upp på vinnartåget igen. En hemmamatch mot Leicester står på schemat och Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har idag snackat med media inför matchen.

Det snackades om skadeproblemen United just nu har. Många saknas efter landslagsuppehållet och Solskjaer vill att de äldre tar chansen. I nyhetssvepet får vi veta bra besked från en gammal United-spelare, José Mourinho har pratat om Alexis Sanchez och att Nemanja Matic ryktas till Italien.

Solskjaers presskonferens:

  • Wan-Bissaka och Lingard kanske kan spela imorgon
  • I övrigt är det inga som kan vara tillbaka
  • Solskjaer ser Maguire som en ledare
  • Daniel James kan slå rekord
  • Solskjaer bemöter Scholes

…om skadeläget

Rehabrummet har haft mycket att göra och har fortfarande. Därför vet vi fortfarande vilka som kommer att vara tillgängliga, kanske Aaron (Wan-Bissaka), kanske Jesse (Lingard). Jag tror det är det det med hänsyn till de som har varit borta.

(Paul) Pogba kommer inte vara frisk, om han nu inte skulle ha en mirakulös återhämtning över natten, han har inte kunnat träna 100% än. 

“Vi hoppas att fler kan vara redo för matchen mot West Ham i nästan vecka och Paul (Pogba) och Anthony (Martial) är i den kategorin. Jag tror att de kommer vara redo, men mer än det kan jag inte säga just nu”. 

Paul Pogba skadade sig mot Southampton, likaså Luke Shaw och Anthony Martial. Aaron Wan-Bissaka och Jesse Lingard skadade sig under landslagssamlingen med England medan Diogo Dalot, Eric Bailly och Tim Fosu-Mensah sedan tidigare är långtidsskadade.

…om motståndet

“Leicester är alltid en tuff match, som ett lag, en klubb som försöker komma in i topp fyra. De har bra spelare, en bra manager som är prövad på hög nivå. Brendan´s (Rodgers) lag spelar alltid med mycket boll och vi måste spela bra för att få tre poäng”. 

…om David de Geas kontrakt

“Er.. Jag vill att David (de Gea) stannar här, han vet om det och David är den bästa målvakten i världen, det har vi sett genom alla år och jag hoppas att jag kan se till att han avslutar karriären hos Manchester United på högsta nivå. Det har varit mycket snack, mycket diskussioner mellan David och klubben och förhoppningsvis kan vi få det gjort”. 

…om Harry Maguire

“Jag tycker att han varit briljant, jag tycker att han kommit in i omklädningsrummet och varit en ledare. Han är också en ledare på planen och jag är säker på att han ser framemot att möta sin gamla klubb. Nu är han är och han kommer att vara en stor del av framtiden för den här klubben, vi har kollat på honom tillräckligt för att veta att han är mannen vi ville ha och det är därför vi spendera pengarna på honom. Leicester ville inte förlora honom. 

“Han är definitivt en karaktär och personlighet av någon som kan bli kapten för en stor klubb. I omklädningsrummet är han en ledare, både genom prestationer och uppträdande. Han är en karaktär som du vill följa, vissa är tekniska ledare, vissa är högljudda ledare. Han har mycket”. 

…om spelarna som behöver ersätta de skadade

“Vi har spelare som kan komma in med mycket erfarenhet. Juan (Mata), Nemanja (Matic) och Ash (Young) som inte startade de första matcherna och behöver ta chansen”.

…om Daniel James

Gör Daniel James mål mot Leicester blir han den enda Manchester United-spelaren som har gjort mål i sina första tre hemmamatcher.

“Jag kommer att spela med honom första minuten och sedan ta av honom. Jag är inte överraskad över det han har gjort. Jag såg potentialen i honom när vi scoutade honom, och Ryan Giggs sa samma sak till mig. När du gör mål på Old Trafford i din första match får du självförtroende och det finns mer att vänta från honom. Han har en X-faktor med och farten och explosiviteten. Han skapar alltid chanser, och han har tränat både på inlägg och avslutningar, så han kommer göra fler mål”. 

…om Paul Scholes

Paul Scholes har uttalat sig om att Manchester United inte kommer ha en chans att vinna Premier League de närmsta två åren.

“Paul vet hur det är att vara en Man United spelare och kollar man skillnaden mellan oss och City och Liverpool förra året förväntar man sig att utmana på en gång. Men han kan se att saker och ting är på rätt väg. Jag är säker och jag känner att vi är på rätt spår”. 

Mickey Thomas är fri från cancer

Återigen ett lyckligt sjukdomsbesked. Mickey Thomas, walesaren som tillhörde Manchester United mellan 1978-81 som nu är 64 år drabbades av magcancer och har nu blivit friskförklarad.

Han har under de senaste åren hörts på lokala radiostationer när Manchester United har spelat match. Han har också tillhört klubbarna Everton, Brighton, Stoke, Chelsea, West Bromwich, Derby, Shrewsbury, Leeds och Wrexham.

Thomas friskförklarades i maj, men då vi tidigare inte tagit upp det blir det nu.

Embed from Getty Images

Matic ryktas bort

Enligt våra vänner på Calciomercato som Sport Witness översatt åt oss har serbens agent erbjudit Matic till AC Milan och Inter då de bägge Milano-klubbarna vill ha in en erfaren mittfältare.

Nemanja Matic har bara fått 22 minuters speltid under de fyra första matcherna av Premier League och har ett kontrakt som går ut nästa sommar. United har option på ett år till, men det ska i nuläget inte vara aktuellt att utnyttja det.

 Mourinho om Sanchez

Det var som bekant José Mourinho som tog Alexis Sanchez till Old Trafford och som alla vet att har det hittills blivit ett dunderfiasko. Mourinho har gjort en intervju med Telegraph där han pratar ut om chilenaren.

“Sanchez… Jag känner inte honom som en lycklig man. Och jag tror att i varje jobb du har där du inte är lycklig är det inte enkelt att prestera på varje nivå. Kanske var det jag som inte var kapabel till att få ut det bästa av honom. Som manager har du ibland förmågan att få ut det bästa av spelarna och andra gånger är du inte lika framgångsrik i det. 

“Men sanningen är att jag alltid har känt att Sanchez är en ledsen man. Kanske kommer han återhämta sig från det i Italien. Jag hoppas han kan. Jag önskar alltid det bästa av alla spelare”.