Maddison gör Maguire följe?; Neville sparar inte på krutet

Trodde ni att allt sillysnack tagit slut bara för att övergångsfönstret är stängt? Då trodde ni fel. Under dagen kom nämligen uppgifter från The Times som menar att United ska vara intresserade av att locka över James Maddison till Manchester United, men att det i sådana fall får vänta till nästa sommar. I övrigt råder Gary Neville United att upphöra allt samarbete med en viss agent.

United hoppas på Maddison

Trots att transferfönstret är stängt och sillysnacket har avtagit ganska drastiskt kommer det ändå lite intressanta uppgifter titt som tätt. Den här gången är det Paul Hirst på The Times som skriver att Leicesters James Maddison uppges vara på radarn. Det pratades förvisso en hel del även i somras om en eventuellt affär, men hur nära det egentligen var är oklart. I och med att Leicester släppte Harry Maguire till United och håvade in i runda slängar en miljard, så är det väl rimligt att tro att man inte ville att en av sina offensiva stjärnor skulle slå följe till samma klubb.

Maddison lär istället kunna bli aktuell till nästa sommar, och när det även sägs att Ole Gunnar Solskjaer är en beundrare av 22-åringen kanske det kan hjälpa på traven. Att Solskjaer vill satsa på yngre, hungriga och gärna inhemska förmågor är ingen hemlighet, och Maddison skulle i sådana fall uppfylla de kriterierna. Kanske höll norrmannen ett extra öga på den engelske landslagsmannen under lördagen när Leicester gästade Old Trafford?

Leicester är dock tydliga med att man inte har för avsikt att sälja och att man dessutom inte har behovet. Maddison har tre och ett halvt år kvar på kontraktet och för att ha någon chans att få till en affär kan det krävas åtminstone £60 miljoner, en summa som United uppges vara villiga att betala, vilket låter rimligt då man har gjort sig av med bland annat Ander Herrera och Marouane Fellaini på mittfältet samt Alexis Sanchez som offensivt alternativ.

Även om Maddison var i det förlorande laget i lördags ser hans tränare, Brendan Rodgers, en stor framtid hos mittfältaren.

”Han har stor potential. Jag tror han kommer utveckla sitt spel ännu mer, men han är en stor talang och vi försöker förbereda honom så gott det går för att han ska spela på den högsta nivån så länge som möjligt.”

Neville: ”Han är en skam”

Embed from Getty Images

Efter att Gary Neville la skorna på hyllan och klev in i mediebranschen har hans åsikter sällan gått under radarn. Inget undantag nu heller. Den här gången är det ”superagenten” Mino Raiola som kritiseras av unitedikonen på så sätt att han anser att Raiolas verkan för Manchester United och spelarna han representerar är förödande för klubben.

I nuläget är det endast Paul Pogba och Sergio Romero i United som har Raiola som agent och i och med den förstnämndes uttalanden och önskan om att lämna United i somras bidrog det även till att Raiola satte press på klubben att sälja, något som man ändå lyckades motstå.

Pogba missade matchen mot Leicester senast på grund av skada, men Gary Neville passade ändå på att kommentera fransmannens status.

”Han vill lämna. Han har varit tydlig med det,” sa Neville till norska TV2.

”Hans agent är en skam och har varit det i hela Europa, inte bara i Manchester United. De måste sluta jobba med honom.”

Embed from Getty Images

Raiola hade tidigare, utöver Pogba och Romero, ytterligare en rad unitedspelare i sitt stall, däribland Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku och Henrikh Mkhitaryan. Något som Neville menar bidrar till att sätta spelarna i United har med de ekonomiska aspekterna att göra, då Raiola själv kan ta del av större arvoden.

”Min åsikt är att Manchester United inte ska förhandla med honom längre. Han fixar en övergång för sin spelare och försöker sedan ta en del av transfersumman till sig själv. Det är så han jobbar.

”Det är förödande för Manchester United. Han [Pogba] är en av de bästa och mest kända spelarna i världen, men varje vecka är det alltid nya problem.”


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS