Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: David de Gea har skrivit nytt kontrakt

Embed from Getty Images

En underbar nyhet når oss på måndagen. David de Gea har skrivit på ett nytt kontrakt med Manchester United. Hans tidigare kontrakt skulle gå ut sommaren 2020, nu har han förlängt till sommaren 2023 med option på ytterligare ett år.

För andra gången i sin Unitedkarriär har David de Gea alltså förlängt sitt kontrakt med Manchester United. Han kom till klubben sommaren 2011, då skrev han ett kontrakt som gällde till sommaren 2016. Ni känner säkert till historien om Deadline Day sommaren 2015, då en strulande faxmaskin gjorde att de Gea inte lämnade oss för Real Madrid utan istället blev kvar. Elva dagar senare skrev han istället på ett nytt kontrakt med United, som alltså skulle gått ut nästa sommar.

Det har onekligen varit prat om detta nya kontrakt länge, där Alexis Sanchez enorma lön skall ha utgjort ett hinder då de Gea (eller i alla fall hans agenter) ville ha honom på samma lönenivå som Alexis, medan United inte ville gå riktigt så högt. Nu är kontraktet oavsett påskrivet, och de Gea publicerade nyss videon nedan, med titeln ”There’s no place like home”.

Kontraktet gäller alltså fram till sommaren 2023, med en option på ytterligare ett år, alltså 4+1 år, även om han ju faktiskt ”bara” förlänger kontraktet med 3+1 år.

Lönen? Den har vi så klart inga säkra siffror på, sådant existerar inte i dagens världsfotboll. Ryktena säger att han skall få ungefär 250.000 pund i veckan, vilket kan stiga till 350.000 med prestationsbaserade villkor. Detta skall placera honom på ungefär samma nivå som Paul Pogba, men den typen av siffror skall alltid tas med en nypa salt.

När de Gea höll nollan i lördags var det match nummer 367 för honom i Unitedtröjan, nu skall det alltså bli många fler. Han är dessutom en av få i truppen som faktiskt vunnit ligan med United, utöver det har han också vunnit FA- och ligacupen, Europa League och Community Shield.

De Gea hade detta att säga till Uniteds hemsida:

”Det har varit ett privilegium att tillbringa åtta år i den här stora klubben och möjligheten att fortsätta min karriär i Manchester United är en genuin ära. När jag kom hit kunde jag aldrig föreställa mig att jag skulle spela över 350 matcher för den här klubben. Nu är min framtid satt, allt jag vill är att hjälpa detta lag att uppnå det jag tror att vi kan och vinna troféer igen, tillsammans.

”Som en av de äldre spelarna i truppen vill jag stödja och leda på alla sätt jag kan för att hjälpa de yngre spelarna så att de vet vad det betyder att spela här. Jag känner fortfarande att jag har så mycket mer att uppnå i klubben och jag tror verkligen att Manchester United kan bygga vidare på klubbens tradition av framgång och belöna våra fans för deras stöd.

”Jag är fast besluten att fortsätta betala tillbaka till fansen för all deras omsorg som de har visat mig under såväl bra som dåliga tider.”

Detta är vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga:

”Jag är glad över att David har åtagit sig sin långsiktiga framtid för klubben. Under de senaste åren har David bevisat att han är den bästa i världen och en viktig del av våra planer att ta Manchester United tillbaka till där klubben hör hemma. David är en fantastisk person och hans enastående kvalitet ger en perfekt bas för vårt försvar.

”Under sin tid här har David verkligen förstått värdena för att spela för Manchester United och representerar nu allt du vill ha i en målvakt. Som spelare är han fortfarande enormt beslutsam och hungrig efter att uppnå mer. Vi ser alla fram emot att arbeta tillsammans för att möta dessa ambitioner under de kommande åren.”

På Mussredaktionen firar vi lite extra att vi nu kan räkna in de Gea i flera år framöver.