Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Victor Lindelöf har skrivit på nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Manchester United fortsätter leverera goda nyheter. Något överraskande fick vi idag beskedet att Victor Lindelöf skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet håller honom i klubben fram till 2024, med option på ytterligare ett år.

Okej, ”överraskande” är en relativ term, det har pratats om ett nytt kontrakt för Victor till och från. Men med tanke på att hans förra kontrakt gick ut 2021, med en option för ytterligare ett år, så kommer det ändå lite överraskande att det förlängs redan nu. Och inga journalister har rapporterat att det skulle vara på gång de senaste dagarna.

Sedan Lindelöf skrev på för United sommaren 2017 har han spelat 74 matcher för klubben, fördelat på 69 starter och 4 inhopp. Efter en sämre start där han fick finna sitt i att sitta på bänken, och när han väl fick chansen var väldigt misstagsbenägen, har han sedan ett år etablerat sig som förstaval i mittförsvaret, den här säsongen tillsammans med nyförvärvet Harry Maguire.

Embed from Getty Images

Detta hade Lindelöf att säga till Uniteds hemsida om sitt nya kontrakt:

”Sedan dagen jag kom till United har jag mig känt som hemma. Jag har vuxit markant både som spelare och som människa under de senaste två åren och för det är jag tacksam för alla på klubben för deras hjälp och stöd. Jag älskar att spela fotboll och mitt mål nu är att hjälpa laget att vinna pokaler och återbetala fansen för deras oöverträffade stöd.

”Jag vet att alla i klubben delar denna vision och kommer att ge allt för att få Manchester United tillbaka till där klubben hör hemma.

”Jag är fortfarande ung och vet att jag kan förbättra mig mer, men med hjälp av chefen och hans tränarstab tror jag att det bara är bra saker framöver för den här stora klubben.”

Detta är vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga:

”Victor har etablerat sig här och blivit en mycket viktig del av vårt lag. Han ger lugn på planen och jag kan se att han är fast besluten att hjälpa den här klubben och att lyckas här.

”Jag är oerhört glad över att han har åtagit sig sin framtid i Manchester United. Vi ser alla fram emot att arbeta tillsammans för att leverera framgången och få United tillbaka till det vi vet att klubben hör hemma.”

Som den svenska delen av den skandinaviska supporterklubben tycker vi att det är oerhört roligt att ha en svensk i truppen.

Vill du se Victor spela på plats på Old Trafford? Bli medlem och boka en resa här.