Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Novembermatcherna spikade: Tre söndagsmatcher för United

Några dagar sent har så Premier League-matcherna för november månad bekräftats. För Manchester Uniteds del påverkas samtliga fyra matcher och det blir tre söndagsmatcher i månaden.

United inleder november med en bortamatch mot Bournemouth. Det blir nu den tidiga lördagsmatchen. Tevebolagen valde också Uniteds bortamatch mot Sheffield United för tevesändning, söndagen den 24 november.

Hemmamatcherna mot Brighton och Aston Villa blir nu söndagsmatcher, detta på grund av Uniteds Europa League-spel. De båda matcherna har inte valts ut för tevesändning i England, varför de mest troligt inte kommer att sändas i Sverige heller. Det gäller också att båda matcherna nu kommer att spelas samtidigt som i England tevesända matcher.

Uniteds Premier League-matcher i november:

  • Lördag 2 november, 13.30: Bournemouth (b)
  • Söndag 10 november, 15.00: Brighton (h)
  • Söndag 24 november, 17.30: Sheffield United (h)
  • Söndag 1 december, 17.30: Aston Villa (h)

(Ja, matchen mot Villa spelas i december men det är så att säga en novemberomgång.)

Förutom de fyra Premier League-matcherna ska United i november spela Europa League mot Partizan Belgrad (h) och Astana (b).

Att Aston Villa-matchen flyttas till söndagen medför att hemmamatchen mot Tottenham med allra största sannolikhet kommer att flyttas till onsdagen den 4 december eller torsdagen den 5 december, Detta har dock ännu inte bekräftats. Preliminärt datum för då decembermatcherna spikas är den 11 oktober (men novembermatcherna skulle enligt planeringen ha spikats i måndags).

Spelschemat i sin helhet