Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anfallsalternativ i Januari?; Förslag från FIFA

I dagens, aningen nyhetsfattiga, svep kan ni ta del av Manchester Uniteds rapporterade planer inför januarifönstret, där man framför allt tittar på alternativ till anfallspositionen. Utöver det har en kommitté i FIFA tagit fram nya förslag för regler vad gäller bland annat agentarvoden och spelarlån. 

Anfallsalternativ i januari?

Embed from Getty Images

Som bekant är Manchester United inne i en tämligen svag period och målen lyser allt som oftast med sin frånvaro. Någon vidare konkurrens om anfallaspositionerna råder inte heller med både Anthony Martial och Marcus Rashford skadade samtidigt som Romelu Lukaku och Alexis Sanchez har lämnar klubben. Det enda alternativet för tillfället är Mason Greenwood, som förvisso har gjort mål två matcher i rad när han har spelat. Men förstärkning lär hursomhelst behövas.

Independent rapporterade i dagarna om att Solskjaer är mån om att stärka offensiven när januarifönstret öppnar och ska då vara inställd på antingen Mario Mandzukic från Juventus eller Ousmane Dembele från Barcelona.

I fallet med den sistnämnde sägs det att Barcelona kräver uppemot en miljard för att sälja.

Mandzukics namn var uppe på tapeten även i somras och sades vara nära en övergång till United, något som alltså inte blev av. Anledningen ska ha varit kroatens ålder (33) samt att Solskjaer uttryckt att han inte såg något behov i att ta in ny anfallskraft.

Efter mötet med West Ham i söndags sägs det att norrmannen ska ha haft en diskussion med Ed Woodward om eventuella förstärkningar till vintern, och kanske har beslutet om Mandzukic nu omprövats.

Just West Ham sägs också vara intresserade av att plocka in anfallaren.

Förslag från FIFA

Vi avslutar med en nyhet som inte direkt berör United utan snarare fotbollen och dess byråkratiska regelverk. Under gårdagen kom nämligen en kommitté inom FIFA med förslag gällande bland annat begränsade agentarvoden och antalet spelarlån från och till klubbar.

I fallet med agentarvoden föreslår man att en agent maximalt kan få ut tio procent av övergångssumman om man representerar den säljande klubben. Utöver det vill man införa begränsningar vad gäller att representera mer än en part i en förhandling, det för att undvika intressekonflikter.

Angående förslaget om spelarlån vill kommittén se en begränsning inför säsongen 2020/21 för hur många spelare som kan lånas in eller ut, i detta fall handlar det om åtta spelare. Detta vill man sedan att det sänks till säsongen därpå till sex spelare varav maximalt tre lån in och tre lån ut får ske mellan samma klubbar.

Förslagen ska röstas igenom den 24 oktober.