Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Rochdale 1-1 (5-3)

Embed from Getty Images

Manchester United tog sig med nöd och näppe vidare i ligacupen efter seger på straffar mot Rochdale på onsdagskvällen. En genomusel insats gjorde att det krävdes straffläggning innan avancemanget kunde ros i hamn. Att Uniteds form var dålig före match visste vi. Att vi fick de problem vi fick mot ett League One-lag var direkt skrämmande. 

På förhand sett skulle ett b-betonat Manchester United städa av Rochdale, ett bottenlag i League One, enkelt och knalla vidare till nästa omgång av ligacupen. Vidare knallade vi, men det blev allt annat än enkelt. Det handlade inte om att motståndet var bra, det handlade genomgående om att Manchester United var riktigt uselt hemma på Old Trafford på onsdagskvällen. Matchen i sig kunde ha varit matchen då ung eufori hade burit United långt. Matchen kunde också ha varit boosten för ett stukat självförtroende generellt sett. Det blev ingenting av det. Ingenting.

Det att United hösten 2019 har problem i ligan mot rätt beskedligt motstånd är en sak. Att det ser ut så här mot Rochdale ger ordentligt med kalla kårar inför mötet med Arsenal på måndag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Cupmålvakten Romero gör vad han kan och ska. Rochdale fick till tre avslut på mål, argentinaren grejar två. Kan inte göra särdeles mycket på målet och parerar sedan en straff.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Slår bort en hel del billiga bollar i första men utgör också ett offensivt hot, kanske främst med sina inlägg. Hade kanske behövt vila, men tillför stabilitet.

Axel Tuanzebe: 6,5

Lakpaten för dagen. Leder också med rätt bra exempel. Robust i duellerna och tar oftast rätt beslut. Tar nödvändiga frisparkar på offensiv halva när Rochdale försöker ställa om.

Phil Jones: 4

Utbytt 46′. Skadad. Igen. Utbytt i paus och det sörjde nog ingen. Det att Solskjaer valde Tuanzebe som kapten framom bland andra Jones säger en hel del om mittbackens status i dagens United.

Marcos Rojo: 5

Det är inget fel på viljan hos Marcos Rojo, speciellt inte i det offensiva spelet. Har ett avslut som det ska vara mål på i första och testar skott från de mest fantasifulla avstånd och vinklar. Resten? Glöm det.

Fred: 5

Var han på planen? Ja, han satte ju trots allt en straff. Utöver det så fanns det inget som påminde om insatsen mot Astana, då vi kanske började hoppas lite, lite på att Fred skulle gå mot en ny höst.

Paul Pogba: 5,5

Borde ha gjort mål i första med skallen. Känns vilsen och är definitivt inte i matchform, av förklarliga skäl. Trots det ska han överglänsa alla andra mot det här motståndet. Det gör han inte.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 85′. Tillbaka från start i den roll han fick sig tilldelad under Mourinho. Är inte alls den hjälp han ska vara åt Mason Greenwood. Långt ifrån. Mil ifrån.

Tahith Chong: 5

Utbytt 60′. Det är i sig inget fel på viljan hos Chong. Precis som hos Rojo så finns den där. Kunnandet på seniornivå är dock inte vad det borde vara och det är bara att instämma i kören som under hösten envist basunerat ut att holländaren inte är redo för den här nivån.

Mason Greenwood: 7

Målskytt och Uniteds enda riktiga offensiva hot matchen igenom. Till skillnad från Chong så visar Greenwood än en gång att han funkar på seniornivå och att han är redo att ta ansvar. Borde ha gjort fler mål, men gör det bra sett till det understöd han får.

Andreas Pereira: 5

Fick 90 minuter i brist på alternativ, kändes det som. Pereira kändes vilsen då han alternerade på respektive kant. Sätter sin straff, om vi ska leta något positivt.

Brandon Williams: 6

Inbytt 46′. Varnad. Fick debutera redan i paus, vilket kanske inte var meningen. Gör det ändå bra och är med i förarbetet till 1-0.

Daniel James: 6

Inbytt 60′. Får en halvtimme även om han mått bra av vila. Höjer intensiteten.

Juan Mata: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.