Lindelöf bemöter Mourinho; Cetinkaya om ryktet till Barcelona; Shaw tillbaka i träning

Mycket Lindelöf i dagens nyhetssvep då han själv har blivit intervjuad i Sky Sports, samtidigt som hans agent, Hasan Cetinkaya, blivit intervjuad i Aftonbladet. Vi avslutar med två positiva tillfriskningsbesked och vi minns tillbaka till 2004. 

Lindelöf bemöter Mourinhos kritik…

Victor Nilsson Lindelöf har intervjuats av Sky Sports, men i textväg är det lokaltidningen Manchester Evening News som hjälper oss att transkribera. Det var när José Mourinho satt i Sky Sports studio inför förra helgens match mot West Ham som Mourinho beskrev att Lindelöf har problem i luftrummet. En kritik som kan tyckas vara rimlig i de allra flestas ögon. Sen var det självklart att det var någonting som skulle frågas om i Sky Sports intervju med svensken.

”Det har aldrig varit några problem. Jag är en enkel kille så det kommer alltid vara någon som pratar. Det spelar ingen roll om det är han (Mourinho) eller om det är någon annan. När du spelar för den här klubben kommer det att finnas människor som kritiserar dig och för sättet du spelar på, men för mig har det aldrig varit några problem.”

”Även när jag spelar bra, kommer någon att kritisera mig för någonting. Det är en del av jobbet och alla har rätt till sin egen åsikt. Jag försöker bara göra min grej och jag fokuserar inte på sådana saker. Jag visste inte ens om det (Mourinhos kritik) före du berättade det. Det är så jag lever mitt liv och hur jag fokuserar på mitt eget”.

Embed from Getty Images

…och pratar om samarbetet med Maguire…

I samma intervju från Sky Sports får Lindelöf också frågan om samarbetet med sommarförvärvet Harry Maguire.

”Harry är en fantastisk spelare. Vi har bara spelat sex matcher tillsammans så vi behöver fler matcher för att bli bättre och bättre. Vi jobbar hårt, vi tränar varje dag tillsammans och vi lär känna varandra mer och mer. Det är alltid en bra grej i relationer, att man är med varandra varje dag. Förhoppningsvis kan vi utvecklas och bli bättre”.

”Han är en fantastisk person utanför planen också. Det är väldigt enkelt att prata med honom och att bara vara runt honom och han visar det på planen också. Han visar ledarskap på planen och det gör det enklare för alla andra att vara mer av ledare också om det är någon som leder med exempel, och det är någonting som jag alltid försöker göra på planen”. 

Embed from Getty Images

…och Lindelöfs agent har talat ut…

Hasan Cetinkaya som är Victor Nilsson Lindelöfs något kontroversiella agents har intervjuats i en lång, lång text signerat Erik Niva i Aftonbladet. Där pratade Cetinkaya intressant om Barcelonas intresse av Lindelöf och hur gärna Manchester United ville behålla honom. Självklart ska man ta i beaktning att Cetinkaya är agenten som gör allting för att höja sina klienter. Nedan följer ett långt citat från Cetinkaya, där jag bedömde att hela stycket var intressant.

”De kontaktade Ed Woodward vid ett flertal tillfällen med konkreta förslag. Jag hade möte med deras transferansvarige, Matt Judge, för att försöka få till en övergång. Men de sa bara: ”Det finns inte en chans. Victor är en av våra bästa spelare”. Det slutade med att det blev ett nytt avtal istället, trots att Victor egentligen hade tre år kvar. I vanliga fall gör de inte förlängningar med spelare som har så långt kvar på kontraktet, men när det kom in ett intresse på den här nivån hade de liksom inga andra alternativ.”

”Att vara med den dagen han skrev på det nya kontraktet var ett av de finaste ögonblick jag haft. Jag har varit med honom från den dagen då han var en akademispelare i Benfica, och jag träffade honom och Maja på en väldigt sunkig liten restaurang i Lissabon. Då var han en grabb med en liten puttelön som han knappt klarade sig på, och Maja var en tjej som hade lämnat sitt jobb och alla sina barndomsvänner bara för att hon trodde på kärleken. Två unga människor med stora drömmar, men med en lika stor osäkerhet. Victor ville bli en världsspelare, men jobbade med en agent som ville ta hem honom till Allsvenskan. Det fanns ett avtal klart mellan Malmö FF och Benfica – saknade bara spelarens signatur – men då kom jag in efter att ha flugit fem timmar från Istanbul och förklarade att han skulle kasta både papper och agent. Inom några år garanterade jag att han skulle spela på världsnivå – och allt har gått in. Det är en helt obeskrivlig resa. Nu är framtiden tryggad för både honom och hans familj. Nu kan Ulrica Lindelöf luta sig tillbaka och se vad hon gjorde möjligt när hon kämpade med fyra barn som ensamstående mamma”.

Shaw är tillbaka i träning

Det är förvisso sedan tidigare bekräftat, men nu har vi också bildbevis på att Luke Shaw är tillbaka i träning. Shaw skadade sig mot Crystal Palace den 24:e oktober och är först nu tillbaka i träning. Solskjaer har sedan tidigare sagt att han är en kandidat till att få spela mot Arsenal på måndag.

Embed from Getty Images

Vilket även Timothy Fosu-Mensah är

Vår lite bortglömda back Tim Fosu-Mensah blev långtidsskadad förra säsongen då han var utlånad till Fulham. Holländaren har inte spelat en match för United på två år och hans kontrakt går ut efter säsongen. Nu har han dock tagit första klivet till att komma tillbaka då han nu är ute på träningsplanen. Men av att döma av hans Twitter är det en bit kvar innan han kan vara spelklar, ändå är det glädjande nyheter att han kommit en bra bit på vägen.

Embed from Getty Images

15 år sedan drömdebuten

Och vi avslutar med en rolig och nostalgisk påminnelse om att vi har haft Wayne Rooney i laget. Det är 15 år sedan dagen Wayne Rooney gjorde debut i Manchester United och gjorde tre mål som 18-åring i Champions League mötet mot Fenerbahce.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS