Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sillysvep med Mandzukic på radarn; Låg publiksiffra väntar mot Alkmaar

I dagens sammanfattande nyhetssvep får vi ta del av en större genomgång gällande de senaste ryktena i transferväg. Bland annat nämns spelare som Mario Mandzukic, James Maddison och Jadon Sancho.

I övrigt finns också möjligheten att läsa om varför det inte vankas storpublik när Manchester United kommer på besök i Alkmaar på torsdag.

Sillysvep – Mandzukic på ingång?

Trots att det är flera månader kvar till att januarifönstret slår upp portarna så hindras inte tidningarna från att skriva om potentiella övergångar – och konstigt vore det väl annars?

Inledningsvis har vi en artikel från James Ducker, på The Telegraph, att rapportera om. Han menar att Manchester Uniteds kommande transfermål är en anfallare och en kreativ spelare. Ole Gunnar Solskjaer ska ha bekräftat att klubben letar offensiv förstärkning, och vem kan klandra honom efter den målsnåla inledningen på säsongen?

Efter att både Romelu Lukaku och Alexis Sanchez lämnade i somras (den sistnämnda på lån) lämnades truppen en aning tunn framåt. Solskjaer menar att de hade spelare som de jobbade på – men i slutändan inte lyckades få loss. Man valde då att vänta snarare än att värva en spelare som sedermera inte skulle kännas 100 procent rätt. Vilket känns som ett sundhetstecken, om ni frågar mig.

Embed from Getty Images

Spelare som Ducker nämner i artikeln är Moussa Dembele (Lyon), Jadon Sancho (Dortmund) och James Maddison (Leicester). Spelare som United ska ha scoutat en hel del.

”Självklart, vi lät Alexis och Romelu gå, du behöver inte vara någon raketforskare för att se att det är en forward som vi kommer att rekrytera härnäst. Vi letar efter kreativitet och mål”, säger Solskjaer.

En spelare som United ska ha undersökt möjligheten att värva i slutet av sommaren, enligt Ducker, är Juventus 33-åriga anfallare Mario Mandzukic. Detta är något som tidningen The Athletics skribent, Laurie Whitwell, har vidare information om.

Enligt Whitwell kommer United att återuppta sina försök att värva kroaten i januari. Enligt ”flertalet källor” till tidningen ska det snarare ha handlat om att tiden var för knapp än något annat när den värvningen föll i stöpet på deadline day.

Embed from Getty Images

Whitwell menar att Solskjaer ska vara ”väldigt intresserad” i att värva Mandzukic i januari. En deal skulle inte bli särskilt dyr i övergångspengar, då priset på elva miljoner pund från i somras mest troligt kommer ha sjunkit en hel del när 2019 ska bli 2020. I artikeln spekuleras det i att kontraktslängden kan tänkas bli antingen på 6 eller 18 månader – om övergången nu blir av.

Avslutningsvis menar Whitwell att United också kan tänkas höra sig för vad gäller Christian Eriksen, som i januari endast kommer att ha sex månader kvar på sitt kontrakt med Tottenham. Den danska mittfältaren ska dock helst vilja vänta in Real Madrid till sommaren, men vem vet vad som har hänt fram till dess.

Låg publiksiffra väntar mot Alkmaar

På torsdag möter Manchester United AZ Alkmaar på bortaplan i Europa League. Man skulle kunna tro att det vankas storpublik hos den holländska klubben – men så verkar nu inte bli fallet. Det hela handlar till stor del om att UEFA:s regler sätter ordentliga käppar i hjulen för hemmalaget.

Reglerna gör gällande att endast de som har säsongs- eller medlemskort hos hemmalaget kan köpa biljetter till hemmaläktaren. Detta är tvungen att ha gjorts innan lottningen, vilket säkerligen måste ha frustrerat en del Alkmaar-supportrar när det visade sig att Manchester United skulle komma till stan.

Anledningen till denna regels uppkomst ska ha varit för att förhindra att bortalagets supportrar köper upp mängder av biljetter på arenan som inte hör till bortasektionen. Till råga på allt spelar AZ Alkmaar sina matcher i Haag denna säsong, efter att deras arena kollapsat tidigare i vår (tack och lov kom ingen till skada). Nu väntas det endast bli en publiksiffra på omkring 11.000, på en arena som normalt sett har plats för lite mer än 17.000.

Allt detta rapporterar den holländska tidningen De Telegraaf om, vilket SportWitness hjälper oss att översätta.