Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik september 2019

Två segrar, två oavgjorda (Rochdale räknas som oavgjord) och en förlust med Manchester Uniteds facit under september månad. Målmässigt går det inte att påstå att det var någon fantastisk månad, då fyra gjorda och fyra insläppta blev slutresultatet. Så här ser Uniteds statistik ut för september 2019.

Speltid

Fem matcher under månaden, men faktum är att ingen startade alla fem. Faktum är att bara två spelare, Andreas Pereira och Marcus Rashford, ens startade fyra. Detta förklaras så klart med att en av matcherna var hemma mot Astana och en annan hemma mot Rochdale. I den typen av matcher räknar Ole Gunnar Solskjaer naturligtvis med att kunna rotera friskt, och i slutändan fick han ju rätt, även om det krävdes straffar mot Rochdale.

Sammanlagt fick hela 22 spelare speltid, från Andreas Pereira med mest på 344 minuter till Angel Gomes som fick nöja sig med 77.

De enda spelarna som tillhör A-truppen som gick utan speltid var Eric Bailly, Tim Fosu-Mensah, Anthony Martial, Luke Shaw, Lee Grant och James Garner. De fyra första är som bekant skadade, Grant står bara om Romero blir utvisad och Garner tillhör A-truppen mest på pappret då han spelar konstant med U23-laget.

Mål och assist

Fyra mål är vad United stod för under september månad, fördelat på tre målskyttar och tre spelare som fått assist.

Marcus Rashford är den enda som lyckades få både mål och assist, ett av varje. Det gör att han slutar tvåa i poängligan under september, endast slagen av Mason Greenwood som i sina två matcher från start också gjorde mål. En hint så god som någon till Ole Gunnar Solskjaer att starta den unge engelsmannen.

Månadens buse

Om Mason Greenwood gör mål i varje match han startar så kan man säga att Ashley Young nästan blir varnad i varje match han finns med från början. Som sagt, nästan, då han drog på sig sig två varningar på sina tre starter. Med detta blir han månadens buse för september, om man nu vill kalla någon buse för två varningar på en månad

Fem ytterligare spelare fick syna domarens kort, föredömligt nog blev ingen utvisad.