Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Newcastle – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Vi har ännu en gång fått bevittna en håglös insats av Manchester United när man under kvällen fick se sig besegrade av Newcastle uppe i norr. Frågan är när, kanske till och med om, detta elände någon gång ska få ett slut?

Det känns som att reaktionerna efter matcherna börjar urvattnas mer och mer för varje match som går med tanke på att det ser likadant ut varje gång Manchester United spelar fotboll. Vi håller därför snackisarna lite kortare så vi får tid till annat, typ sörja, slå sönder teven, bränna ner huset eller hur man nu bearbetar en fotbollsmatch i vilken United har deltagit i.

Mittenlag

Trots att Manchester United inte är vad det en gång var har man ändå varit med och slagits om europaplatserna med övriga topplag i ligan, och någonstans har man väl räknat med att så också blir fallet den här säsongen. Vi får nog börja omvärdera det nu. För det mesta talar nog ärligt talat för att United kommer hålla till i mitten av tabellen framöver.

Mittenlag kanske är snällt till och med eftersom man snarare spelar som ett bottenlag. Kvaliteten hos flertalet spelare brister, skadeläget är vad det är och någon spelidé har vi inte sett röken av. Trots att man äger bollen större delar av matchen är det skrämmande vad lite man får ut av det. Det luktar liksom aldrig målchans när bollen befinner sig runt motståndarens straffområde då det aldrig är någon som vare sig försöker eller tar initiativ. Den som försökte mest idag var Daniel James, men som bekant lämnar hans slutprodukt rätt mycket att önska.

Givetvis skulle Harry Maguire nickat in 1-0 precis innan paus och vi hade med största sannolikhet haft ett ganska bra utgångsläge inför andra, likt mot Arsenal. Ett 2-0 mål hade kanske varit att hoppas på för mycket, men i och med att Newcastle också var ganska uddlösa hade man nog kunnat hålla undan. Nåväl, det är bara inse att den här upplagan av United inte är bättre. Ole Gunnar Solskjaer pratar om att det är en process och att man är ”på väg”, men faktum är att man just nu har kört rätt ner i diket och att det kommer krävas en stor insats för att ta sig upp igen.

Tuanzebe

Embed from Getty Images

Man kan gnälla och vara negativ hur mycket man vill, men jag tror vi alla känner samma sak och att det inte finns så mycket vettigt att säga, det mesta är skit. Men så finns det i alla fall en liten ljusglimt, nämligen Axel Tuanzebe. Den unge mittbacken har på sistone fått mer och mer speltid i United, vilket bland annat har berott på skadeläget. Men frågan är om han nu inte på allvar börjar göra anspråk på en permanent plats? Idag startade han bredvid Maguire och såg väldigt trygg ut med, visst har han några misstag i sig och ser ibland lite oslipad ut men konstigt vore det annars.

Det som framför allt sticker ut hos 21-åringen är egentligen ingen särskild egenskap utan snarare att han tycks ha en hög lägstanivå. Man vet vad man får, till skillnad från exempelvis Marcos Rojo eller Phil Jones. Tuanzebe visar dessutom att han är kapabel att täcka upp varsomhelst i backlinjen. Häromveckan spelade han till vänster, idag började han i mitten och tog sedan hand om högerbacken istället för Diogo Dalot, där jag för övrigt tycker han gjorde det bättre än portugisen som i grund och botten är just högerback.

Vår svenske mittback satt på läktaren på grund av skavanker och givetvis ska han spela när han är fit, men fortsätter Tuanzebe spela som han gör ska han givetvis också spela. Det är upp till Solskjaer att lösa den problematiken.