Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Blanc anmäler intresse; Henderson i lejongropen; Bastian går i pension

Embed from Getty Images

Onsdagen för med sig ett brokigt nyhetssvep i väntan på att landskamperna ska dra igång runt om i världen. Tränarfrågan hänger dock med från igår. Laurent Blanc nämns nu som en potentiell Unitedmanager då eller om Ole Gunnar Solskjaer får lämna. På landslagsfronten så har både Dean Henderson och Harvey Neville blivit inkallade till tjänstgöring medan Jackie Groenen glädjande nog verkar vara tillbaka efter skada. 

Blanc ”intresserad” av att ersätta Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaers vara eller icke vara fortsätter att vara det i särklass hetaste samtalsämnet under landslagsuppehållet. Igår noterade vi att Max Allegri kan överväga att avbryta sitt sabbatsår från fotbollen för att ta över United, men att det isåfall bör ske ”inom en nära framtid”.

Idag citerar Sport Witness två franska nyhetskällor kring Laurent Blancs eventuella intresse för att ta bli näste Unitedmanager. Fransmannens rådgivare ska ha blivit kontaktade av United och Blanc ska då ha meddelat att han är intresserad av jobbet. Blanc har inte haft något tränarjobb sedan han lämnade PSG år 2016 och sägs också intressera Lyon. Blanc avslutade sin aktiva fotbollskarriär i United år 2003.

Embed from Getty Images

Landslagsmannen Dean Henderson

Det var väl egentligen bara en fråga om när Dean Henderson skulle få sin första kallelse till en engelsk landslagssamling. Igår kväll kom så beskedet att Gareth Southgate lyft telefonluren och ringt in Henderson som ersättare för skadade Tom Heaton. England möter Tjeckien och Bulgarien på bortaplan den 11 respektive 14 oktober och Henderson får finna sig i att spela andra- eller tredjefiol bakom Jordan Pickford och Nick Pope. Hur som en otroligt glädjande nyhet för vår utlånade keeper!

 

Neville inkallad, till Irland

Manchester Uniteds ungdomsspelare Harvey Neville är uttagen i det irländska U19-landslaget som ska spela EM-kval under landslagsuppehållet. Neville är son till Phil Neville och innehar ett engelskt medborgarskap. Då mormodern är irländsk öppnas dock dörren upp för landslagsspel.

Schweini pensionerar sig

Det må inte komma särdeles överraskande, men nu står det klart att Bastian Schweinsteiger lägger fotbollsskorna på hyllan. Den tyske mittfältaren tillhörde senast Chicago Fire i MLS och efter att laget missade slutspel väljer tysken nu att meddela att karriären är över. Schweinsteiger har en imponerande meritlista och kom till Manchester United som en prestigevärvning sommaren 2015. Sejouren sträckte sig över två år, men Schweinsteiger hann bara med 18 ligamatcher och ett mål för klubben. Skadeproblem och svårigheter att anpassa sig till fotbollen United spelade under Louis van Gaal bidrog till att den 121-faldige landslagsmannen aldrig passade in på mittfältet.

Vi önskar Bastian Schweinsteiger goda pensionsdagar!

Färre CL-platser?

Som om det inte vore svårt nog för Manchester United att nå Champions League nu för tiden, nu kommer nyheten om att antalet lag från de europeiska toppligorna kan komma att skäras ner från fyra till tre lag. Det fjärdeplacerade laget i England, Spanien, Tyskland och Italien ska fortsättningsvis ha chansen på Champions League, men nu återigen via kval. Diskussionen är ett led i funderingarna på att göra Champions League till en europeisk superliga efter år 2024. Det skulle enligt vissa förslag innebära att ligan skulle vara stängd och därmed direkt göra de nationella ligorna till b-ligor i sammahanget.

För Manchester Uniteds del spelar det som sagt mindre roll i nuläget. Vi är ju inte ens i närheten av att konkurrera om en fjärdeplats.

Förbättrad säkerhet på Old Trafford

The Guardian rapporterar att Manchester United vidtagit nya säkerhetsåtgärder som en följd av att en supporter dött av de skador han fick av ett fall i trappan på Sir Alex Ferguson Stand i december 2017. 80-årige Richard John Whale föll olyckligt i samband med hemmamötet med City, något som i november 2018 betraktades som en olycka, men utredningen visade att två personer ur personalen blockerat en utgång och gjort det svårt att ta tag i räckena i trappan.

I ett uttalande säger sig klubben nu ha förbättrat säkerheten i enlighet med vad man lärde sig av olyckan och man påpekar också att man ständigt arbetar med att utveckla upplevelserna och säkerheten för besökarna på arenan.

Comeback för Groenen

Glädjande nyheter når oss från damlägret. Jackie Groenen är på väg tillbaka efter skada och spelade 35 minuter för Manchester Uniteds damers akademilag i ett möte med Arsenal. Groenen steg av tio minuter före paus i vad som föreföll vara ett planerat byte. Arsenal vann matchen med 4-2 efter straffar, vid full tid stod det 2-2.