Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Positiva besked från Lindelöf; Status på Pogba; Solskjaer backas

I dagens nyhetssvep tar vi upp att Victor Lindelöf är tillbaka i full träning med det svenska landslaget efter sina skadebekymmer. Vi ger er även det senaste om status på Paul Pogba och hans skadesituation.

Ansedda The Times har även publicerat en artikel om huruvida Ole Gunnar Solskjaers jobb är i fara eller ej.

Lindelöf i full träning

Embed from Getty Images

I Uniteds senaste match mot Newcastle satt Victor Lindelöf på läktaren och fick bevittna en tafatt insats av sina lagkamrater. Anledningen till att svensken inte fanns på planen ska ha varit ryggproblem. Nu verkar det dock vara ett minne blott då 25-åringen finns med i Sveriges landslagssamling och rapporteras vara tillbaka i full träning, detta meddelar SVT.

”Alla kör idag”, säger presschefen i det svenska landslaget, Jakob Kakembo Andersson.

Lindelöf stod bland annat över två träningar med landslaget och hans status inför lördagens match mot Malta var under ett tag oviss, men nu kommer alltså lugnande besked.

Sett ur Uniteds perspektiv vore det kanske önskvärt hos de flesta att mittbacken ändå vilades mot Malta för att sedan spela mot Spanien på tisdag och vara redo för Uniteds möte med Liverpool på söndag (20/10).

Pogbas oklara skada

Från en skadesituation till en annan, nämligen den som berör Paul Pogba. Likt Lindelöf fanns inte fransmannen med senast mot Newcastle, inte heller dessförinnan mot Alkmaar i Europa League. Uppgifter från franska tidningen L’Equipe, här återgiven av SportWitness, sägs ha pratat med ”någon” nära spelaren och rapporterna gör gällande att 26-åringen har en spricka i tån, vilket då ska ha hindrat honom från spel.

L’Equipe menar att situationen påminner om en skada likt Neymars, som hållit honom borta från spel en längre period. Källor nära Pogba menar dock att det inte ska vara såpass allvarligt.

I ligacupmötet med Rochdale för två veckor sedan fick mittfältaren en smäll och skannades sedan efter matchen, man hittade då en spricka men det medicinska teamet bedömde ändå att han skulle vara i speldugligt skick till matchen mot Arsenal några dagar senare. Något han uppenbarligen inte var då smärtan förvärrades ytterligare.

Någon operation sägs inte vara aktuellt. Både klubben och spelaren själv sägs föredra att läkningen sker naturligt. En vecka uppges läketiden vara men därefter sägs en återhämtningsperiod på två till tre veckor vara att räkna med innan vi kan få se honom på planen igen.

Kommunkationen från Uniteds håll har varit ganska otydlig i det här fallet och från Pogbas håll har vi egentligen bara nåtts av bilder på honom sittandes på en träningscykel i Dubai. Klart är hursomhelst att något verkar tämligen oklart i den här situationen. Vi lär givetvis få anledning att återkomma.

Times: ”Solskjaer sitter säkert”

Embed from Getty Images

Enligt Henry Winter på The Times, som hänvisar till källor inom Manchester United, kommer Ole Gunnar Solskjaer sitta säkert på sin tränarpost vid förlust mot Liverpool i nästa ligaomgång.

Uniteds ledning sägs vara beslutna om att vara tålmodig med sin tränare med hänvisning till uppdragets dignitet. Norrmannen ska även ha haft en rad möten med ledningen där eventuella värvningar har diskuterats till nästa år, där bland annat en anfallare ska vara högt på priolistan.

Winter menar att Solskjaer har backning, inte bara på grund av skadeläget som råder, utan även eftersom man visste att man skulle lämnas sårbara efter att ha skickat iväg anfallsalternativ i form av Romelu Lukaku och Alexis Sanchez.

Som bekant har Solskjaer varit tydlig med att man hellre värvar smart och välscoutat istället för stort och planlöst, en policy man kommer fortsätta med, där framför allt unga brittiska spelare är att föredra men att de också har en ”ödmjuk arrogans” där man visar respekt gentemot sina lagkamrater och ledare.