Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Åtta nyförvärv att vänta för Solskjaer; återbud från Chong; sponsorn kommer inte förnya

Ole Gunnar Solskjaer sitter säkert och i en treårsvision ska United vara beredda att ge honom åtta nyförvärv de kommande två somrarna. Klubben ska också vara redo att äntligen anställa en teknisk direktör.

I dagens nyhetssvep också sponsorssnack och ett par landslagsuppdateringar.

Tålamod med Solskjaer och åtta nyförvärv

Ole Gunnar Solskjaers framtid är fortsatt huvudtema i Manchester United-världen. Där det i början på veckan antyddes att han var nära sparken indikerar nu de flesta rapporterna att han sitter säkert. Över på Telegraph menar Jason Burt att United kommer ha tålamod med sin manager.

”Ole ser på en treårsvision för truppen. Det kommer att bli en evolution de kommande åren. Vi är på baslägret nu,” säger en ledande källa inom klubben.

Uniteds åsikt ska vara att klubben är sex spelare ifrån att utmana om de största titlarna. Detta ska klubben lösa med upp till fyra nyförvärv sommaren 2020 och ytterligare fyra sommaren 2021. Ja, kanske får vi något nyförvärv redan i januari.

Potentiella nyförvärv kommer att ha en profil som liknar sommarens nyförvärv Daniel James, Harry Maguire och Aaron Wan-Bissaka. Det innebär fokus på unga spelare men inte nödvändigtvis brittiska spelare. United kommer inte att överväga någon kortsiktig lösning, vilket betyder att det inte är aktuellt att hämta tillbaka Zlatan Ibrahimovic.

Burt menar vidare att klubben nu ska vara redo att gå vidare och anställa en teknisk direktör. Hittills har dock ingen kandidat identifierats och klubben sägs överväga att låta två personer fylla rollen. Förväntningen är hur som helst att det kommer att bli en före detta spelare i klubben, alternativt någon som snabbt kan förstå klubben.

Återbud från Chong

Tahith Chong har lämnat det holländska U20-landslagets samling, rapporterar det holländska förbundet på sin hemsida. Någon förklaring till varför Chong lämnar samlingen ges inte, men en rimlig gissning är att det beror på en skada.

EM-kval för Mejbri

Hannibal Mejbri har blivit uttagen till det franska U17-landslag som ska spela EM-kval senare i oktober. Mejbri reser med landslaget till Cypern för matcher mot Gibraltar, Cypern och Slovakien, med start den 22 oktober.

Huvudsponsorn kommer inte förnya

Efter nästa säsong löper Manchester Uniteds avtal med Chevrolet ut. Enligt Times har Chevrolet inte några planer på att förnya avtalet. General Motors, som äger Chevrolet, ska vara av åsikten att de betalade för mycket för rättigheterna och ansvariga förhandlare på Chevrolet lämnade företaget kort efter att avtalet hade säkrats 2012.

Simon Stone på BBC är också inne på att det inte blir någon fortsättning med Chevrolet på tröjan. United ska nu vara i förhandlingar med andra företag och klubben ska vara hoppfull om att kunna matcha avtalet med Chevrolet.

Sir Bobby 82 år

Avslutningsvis idag gratulerar vi Sir Bobby Charlton på födelsedagen. Länge meste spelare och meste målskytt för Manchester United firar idag Sir Bobby sin 82-årsdag. Grattis!

Sir Bobby Charlton: Gentlemannen som är Uniteds främsta målskytt