Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Tottenham Hotspur – Manchester United

Det vankas nykomlingsmöte i FA Women’s Super League. Manchester United har rest till London för match mot Tottenham Hotspur. Vi har nu fått dagens startelvor och vi noterar att Jackie Groenen gör comeback efter skada.

Det är avspark klockan 13.30 och i Sverige visas matchen på Viaplay.

United kommer stärka efter seger mot Liverpool före uppehållet. Tottenham har inlett säsongen bra och har vunnit de två senaste ligamatcherna.

Förra säsongen möttes lagen två gånger i Women’s Championship. United vann hemmamatchen med 4-1 och bortamatchen med 5-1. Jess Sigsworth gjorde tre av målen och Katie Zelem två. Leah Galton bidrog med ett mål och tre assists.

Manchester United

Earps
Harris, A Turner, M Turner, Smith
Groenen, Zelem, Ladd
Hanson, James, Galton

Vi noterar att Casey Stoney gör flera förändringar i startelvan. Jackie Groenen är alltså tillbaka i spel och ersätter Ella Toone på mittfältet.

I backlinjen ser vi förra säsongens mittbackspar bestående av Amy Turner och Millie Turner. Abbie McManus lämnade återbud till Englands landskamper och kommer inte till spel idag. På ytterbackspositionerna får vi Martha Harris och Kirsty Smith. För Harris blir det säsongsdebut. Därmed förpassas Lotta Ökvist till bänken.

I anfallet får Lauren James, målskytt senast, förnyat förtroende. Som högerytter får vi Kirsty Hanson, första gången hon är med i startelvan den här säsongen. Det betyder att födelsedagsbarnet Jess Sigsworth förpassas till bänken. Jane Ross är tillgänglig efter sjukdom men får nöja sig med en plats på bänken.

Notabelt är att United bara har 17 spelare i matchtruppen. En plats på bänken lämnas alltså vakant. Förutom McManus så är även Lizzie Arnot otillgänglig för United.

Tottenham Hotspur