Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Resultat (damlaget): Tottenham Hotspur – Manchester United 0-3

Manchester Uniteds damlag var klassen bättre i nykomlingsmötet mot Tottenham och vann med 3-0 i London. Kirsty Hanson gav United ledningen och segern säkrades sedan när Ashleigh Neville gjorde självmål. På tilläggstid kunde Jane Ross fastställa slutresultatet till 3-0.

Det negativa för United var att Lauren James blev utvisad på tilläggstid, sedan hon fått sin andra varning. Ett rent horribelt domslut.

United var, framför allt i första halvlek, det klart bättre laget. Fortsatt gäller dock, storsegern till trots, att laget har svårt att omvandla spelövertag och målchanser till mål. Hanson gjorde mål då hon snappade upp ett skott från Jackie Groenen som blockerades medan Leah Galtons inspel från vänster låg bakom de två sista målen. Måhända kommer 3-0-målet att i slutändan bedömas som ett andra självmål av Neville (åtminstone var det Neville som spelade in bollen i mål) men tills vidare står Ross noterad som målskytt.

I och med segern klättrar United, åtminstone tillfälligt, till en fjärdeplats i tabellen.

En utförlig matchrapport kommer.

Tottenham Hotspur – Manchester United 0-3 (0-1)

FA Women’s Super League, 13 oktober


0-1 (13) Kirsty Hanson
0-2 (52) Ashleigh Neville (självmål)
r/k (90+1) Lauren James (två varningar)
0-3 (90+2) Jane Ross (Galton)


Uniteds lag: Earps; Harris, A Turner, M Turner, Smith; Ladd (Toone 79), Zelem; Hanson (Sigsworth 66), Groenen (Ross 85), Galton; James


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK