Landslag: Oavgjort mellan Lindelöf och de Gea

Den sista dagen med seniora Unitedspelare i landslagsspel har kommit för den här gången. Här går vi igenom hur spelarna skötte sig.

Lindelöf vs de Gea

Varken Victor Lindelöf eller David de Gea spelade för sina landslag i helgens matcher, glädjande nog var båda herrarna tillbaka i startelvan i kvällens match mellan Sverige och Spanien.

Spanien dominerade spelet, men det var Sverige som lyckades skapa de något vassare chanserna och fem minuter in i andra halvlek tvingades de Gea kapitulera, det efter att ha gjort en fantastisk dubbelräddning men när bollen hamnade hos Marcus Berg när han stod på mållinjen, ja då kunde inte ens de Gea stoppa honom.

Och värre skulle det bli, tio minuter efter målet linkade målvakten av skadad. Han rensade en hemåtpassning och tog sig direkt mot baksida av låret. Hur allvarligt det är vet vi inte i nuläget.

Lindelöf spelade hela matchen och kunde tyvärr inte hindra spanjorerna från att kvittera på stopptid. Resultatet innebär att Spanien är klara för EM och Sverige ligger tvåa med två matcher kvar.

Juniorerna

Dillon Hoogewerf var synnerligen i händelsernas centrum när Hollands U17 besegrade Slovenien hemma i EM-kvalet till U17-EM. Efter 22 minuter varnades han, i minut 32 missade han en straff och i minut 55 gjorde han matchens enda mål. Det enda som saknades var att han skulle blivit utvisad, men det lyckades han undvika.

I samma kvalgrupp som Holland spelar Wales och Kosovo, som möttes under eftermiddagen. Wales vann matchen med 4-1 efter att Kosovo dragit på sig ett rött kort redan efter 15 minuters spel. Charlie Savage spelade från start men blev utbytt efter 72 minuter, då ledde Wales komfortabelt med 3-0

De som inte spelade

Kieran O’Hara satt pÃ¥ bänken när Irland förlorade med 2-0 i EM-kvalet. Irland toppar gruppen och har en match kvar att spela, dock har Danmark och Schweiz tvÃ¥ matcher kvar och kan gÃ¥ om inför slutomgÃ¥ngen dÃ¥ Irland tar emot just Danmark pÃ¥ hemmaplan.

Alexis Sanchez skadade sig i Chiles landskamp mot Colombia och var därför inte med när laget idag besegrade Guinea med 3-2.