Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: ”Kan inte se något annat än att vi förlorar”

Ett väldigt tunt och lite deppigt Mike Phelan’s shorts som släpps sent på kvällen. Det blir funderingar kring de unga i truppen som eventuellt ska lånas ut och den deppiga insikten i vad som gör mig nöjd med matchen mot Liverpool. 

Utlåning av de unga

Ja, det var nu i veckan som Les Parry som i Manchester United har rollen ”Academy player performance manager”, öppnade upp för att fyra till fem spelare kan lämna på lån i januari.

Tänkte att vi ska ta en titt på de spelare som är med och snurrar i seniortrupperna. Vi börjar med Mason Greenwood som självklart inte ska någonstans. Han är tillräckligt långt kommen i sin utveckling, samt betyder (för) mycket för seniorlaget.

Tahith Chong har fått relativt mycket speltid nu i inledningen, men han borde gå ut på lån. Han har under den här säsongen visat att han inte har tagit de steg som krävs för att för tillfället spela i seniorlaget. Han väger för lätt och är omogen i sina beslut på planen. Har svårt att se att han kan gå in i annan Premier League som ordinarie. Kanske ett Bundesliga lag på honom?

Angel Gomes som jag personligen håller som en potentiell storspelare borde rimligtvis också gå på lån. Även där finns problematiken att han är en hand hög och inte väger särskilt mycket mer. Men ser att han är kvickare med boll och med en bättre spelförståelse än Chong. Därför skulle jag kunna se Gomes i låt oss säga Bournemouth?

Embed from Getty Images

James Garner, min personliga favorit. Alldeles för bra för reserverna och med en spelstil som gör att han inte kommer vara en seniorspelare i Manchester United än på 3-4 år. Han borde rimligtvis gå på lån. Där skulle en Championship klubb med en bra spelstil som passar hans mittfältsspel på ett bra sätt vara viktig för hans utveckling. I mitt tycke är Garner den av våra ungdomar som jag har högst förväntningar på.

Brandon Williams skulle inte ha varit i Manchester United representationslag om det inte vore flertalet skador överallt. En spelare som borde stå i tillväxt någon annanstans ett tag.

Embed from Getty Images

Så.. Var landar jag här nu då? Greenwood kvar. Chong, Gomes, Garner och Williams ut och utvecklas. Kommer det att bli på det viset? Sannolikt inte. Skador och en otroligt tunn trupp lär sätta stopp för många utlåningar och många välbehövliga utvecklingspengar.

Vad ska vi vara nöjda med i helgen?

Ja, vad ska vi egentligen vara nöjda med i helgen? Liverpool hemma. Fullpoängare och stormar mot en tråkig titel. Vi som har mängder av skador, nu senast de Gea och Pogba som definitivt är borta. Liverpool med sin målvakt och en poänggarant på anfallet tillbaka från skador.

Embed from Getty Images

Kan inte se annat än att vi går ut och förlorar den här matchen. Jag är fullständigt livrädd över den tillställningen, kan inte se det på något annat sätt än att Liverpool vinner komfortabelt. Ge mig en poäng här och nu och jag tar det. Bara att skriva den meningen gör ont i mig. Det ska inte vara på det viset. Att det har fått hända och att det sker med alla de resurser som lagts ut är häpnadsväckande.

Tills sist landar jag i att en positiv insats och att vi inte på något sätt blir överkörda av Liverpool vore ett bra resultat. Usch!