Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcherna i december och januari spikade: Nio matcher utvalda för tevesändning

Slutligen har vi så fått en bekräftelse på när Manchester Uniteds Premier League-matcher i december och januari ska spelas. Trots lagets kräftgång har nio av tio matcher (tio av elva om vi inkluderar matchen mot Aston Villa den 1 december) valts ut för tevesändning i England.

Det var meningen att vi skulle få besked gällande dessa matcher den 11 oktober men ånyo tvingas vi konstatera att Premier League inte klarar av att uppfylla sina löften.

United inleder december med en hemmamatch mot Aston Villa. Den matchen var dock spikad sedan tidigare. Som följd av detta var det givet att hemmamatchen mot Tottenham skulle flyttas till onsdagen den 4 december. Det blir avspark på den ovanliga tiden 20.30.

Derbyt borta mot Manchester city blir den sena lördagsmatchen den 7 december. Sedan följer två söndagsmatcher mot Everton och Watford. På annandagen har vi hemmamatch mot Newcastle med avspark klockan 18.30. United avslutar så 2019 med en bortamatch mot Burnley på den extra sena lördagstiden 20.45.

Vi inleder sedan 2020 med Arsenal på bortaplan på nyårsdagen klockan 21.00. Hemmamatchen mot Norwich är matchen som inte valdes ut för tevesändning och ligger alltså kvar på lördagen den 11 januari klockan 16.00. Bortamatchen mot Liverpool blir en söndagsmatch. Uniteds sista ligamatch i januari spelas onsdagen den 22 januari, då Burnley besöker Old Trafford. Här blir det avspark så sent som 21.15.

Uniteds Premier League-matcher i december och januari:

 • Söndag 1 december, 17.30: Aston Villa (h)
 • Onsdag 4 december, 20.30: Tottenham (h)
 • Lördag 7 december, 18.30: Manchester city (b)
 • Söndag 15 december, 15.00: Everton (h)
 • Söndag 22 december, 15.00: Watford (b)
 • Torsdag 26 december, 18.30: Newcastle (h)
 • Lördag 28 december, 20.45: Burnley (b)
 • Onsdag 1 januari, 21.00: Arsenal (b)
 • Lördag 11 januari, 16.00: Norwich (h)
 • Söndag 19 januari, 17.30: Liverpool (b)
 • Onsdag 22 januari, 21.15: Burnley (h)

Förutom ligamatcherna så har vi i december Europa League-matchen hemma mot AZ att se fram emot. Går vi vidare i ligacupen är det dessutom kvartsfinal i mitten av månaden. I januari spelas omgång 3 och 4 i FA-cupen samt de båda semifinalerna i ligacupen.

Matcherna i februari ska preliminärt spikas den 13 december.

Spelschemat i sin helhet