Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi kan inte förlita oss på cupspel

Embed from Getty Images

Manchester United har rest till Serbien för möte med Partizan Belgrad i Europa League och under kvällen har Ole Gunnar Solskjaer tillsammans med Harry Maguire mött pressen, där, tråkigt nog, ett ämne som rasism fick mycket utrymme. 

Vi fick även en uppdatering kring David de Geas frånvaro samt bekräftades det att Luke Shaw och Nemanja Matic snart lär vara tillbaka i spel.

Solskjaers presskonferens

…om att gå långt i Europa League

Hur viktigt är det att gå långt i Europa League med tanke på ligapositionen? 

“Det är viktigt, senast vann vi, men man kan inte förlita sig på cupspel heller. Champions League nästa säsongen är givetvis målet, sedan om det blir via ligan eller Europa League återstår att se. Det är tidigt att uttala sig om det nu.”

…om skador

Embed from Getty Images

David de Gea fanns som bekant inte med i matchtruppen, där anledningen tros vara att man helt enkelt vill vila honom. Den sista målvaktsplatsen fylls nu av Matej Kovar.

“David kommer vara redo till på söndag, men vi ville inte ta någon risk med honom nu.”

Shaw och Matic?

“De är båda skadade, men de bör vara redo snart. De har varit iväg med personal och kört på hårt. Jag räknar med att se dem tillbaka i Manchester inom kort.”

Carrington har fantastiska faciliteter, varför åker spelarna till Dubai istället?

“Det finns olika anledningar till det.”

…om bortastatistiken

Ni har inte vunnit borta på elva matcher, vad beror det på?

“Vi har också ställt oss den frågan själva. När jag kom in vann vi nästan hela tiden men nu är det en fråga vi måste reda ut och söka svar på. Statistiken kommer förhoppningsvis vända.”

Harry Maguire gav även sin syn…

“Vi vill såklart vinna borta, vi har fyra tuffa matcher som väntar nu med start imorgon. Förhoppningsvis inleder vi det tuffa schemat med en vinst imorgon.”

…Och fick sedan frågan hur omställningen från Leicester till United har varit.

Embed from Getty Images

“Jag njuter av att vara en del av den här klubben. Jag ser fram emot de stora matcherna och jag kommer vara en del av den här klubben en längre tid. Vi utvecklas hela tiden och jag vill vara en del av den utvecklingen.

“Att spela för United innebär som sagt att få spela det största matcherna, det är något jag alltid ser fram emot. Det är en stor press som tillkommer också, men jag gillar utmaningen.”

Roy Keane sa att ni borde värva Harry Kane, tankar?

“Roy är ganska rak på sak. Vi måste fotsätta jobba och när Anthony [Martial] kommer tillbaka blir det en avlastning för Marcus längst fram. Till skillnad från en del andra lag har vi kanske lite andra spelartyper längst fram med Anthony och Marcus. Harry [Kane] är en fantastisk spelare, men han tillhör Tottenham.”

…om Partizan Belgrad

Embed from Getty Images

“Jag har kollat många matcher med dem, bland annat har jag sett dem mot Molde. Jag har pratat med Moldes tränare och vad han tyckte.

“De har Zoran [Tosic] såklart, som jag hade i reservlaget i United. En fantastisk kille. En fantastisk vänsterfot och bra arbetskapacitet. Det kommer bli kul att möta honom imorgon. Det är ett lag med snabbhet, starka anfallare och mycket talang.”

…om Rasism

Dessvärre har ämnet varit en het potatis de senaste veckorna, inte minst med tanke på vad det engelska landslaget råkade ut för när de besökte Bulgarien i EM-kvalet. Flera spelare fick utstå rasism från läktaren och bland journalisterna ikväll tycktes det råda en allmän uppfattning om att något liknande kan komma att ske även imorgon.

“Vi har haft ett möte med killarna, men jag tror på det goda hos människor och atmosfären här lär bli fantastiskt imorgon. Vi litar på UEFA och att de gör sitt  jobb. Förhoppningsvis får vi se bra fotboll.

“Vi har pratat och diskuterat ämnet rent generellt också. Harry och Marcus var i Bulgarien när det hände och de vet vad som kan hända.”

Klubben bannade ju en supporter häromdan…

“Jag är glad att klubben har identifierat… ja, vad man nu vill kalla honom. Vi måste stå emot så mycket vi kan.”