Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Maddison möjlig; Mejia klar; Müller intressant

Embed from Getty Images

Det är matchdag, vilket gör vårt nyhetssvep aningen kortare än vanligt. Vi koncentrerar oss på transferrykten och fiskar upp James Maddison och Thomas Müller då det gäller potentiella värvningar. Spanske talangen Mateo Mejia verkar å sin sida vara klar för ungdomsleden. 

Optimism kring Maddison

Lite optimism kring Manchester United i allmänhet och transfers i synnerhet? Kanske här då. Det är Manchester Evening News som rapporterar att United är ”optimistiska” då det gäller att nå en överenskommelse med Leicester kring mittfältaren James Maddison. Maddison har varit en av spelarna som ryktats till klubben det senaste halvåret, och MEN pekar nu på flera faktorer som ska göra att en affär är möjlig. Klassikern att spelaren är Unitedsupporter sedan barnsben finns givetvis med, men också det faktum att Harry Maguire gjorde motsvarande övergång i somras ska öka på optimismen.

Marcus Rashford och Jesse Lingard, som är landslagskollegor med Maddison, ska också ha gjort sitt för att få Maguire att välja United framom City, vilket gör att man nu ser samma möjligheter nu. Maddison ska också vara i en ”perfekt ålder” enligt Uniteds transferstab. Engelsmannen fyller 23 i november och passar också in i det brittiska mönster som Ole Gunnar Solskjaer vill ha. Fortsättning följer.

”Mejia klar för United”

Mera transfernyheter. Det var i somras som spanske talangen Mateo Mejia sades vara klar för Manchester United. Fostrarklubben Real Zaragoza satte sig dock på tvären och menade att Mejia inte skulle någonstans förrän tidigast sommaren 2020. Det sades också att UEFA skulle kopplas in för att avgöra vilken summa det skulle röra sig om om United värvade 16-åringen. Nu verkar det dock som om en överenskommelse nåtts, och att Mejia kostar United kring 130 000 pund att lösa, något som också var spekulationen om UEFA avgjort ärendet.

Mejia är, enligt lokaltidningen El Periodico de Aragon (som SportWitness återger), en del av U18-truppen och ska ha imponerat allt sedan ankomsten till England. Övergången ska ha förenklats av att Mejia aldrig skrev ett spanskt proffskontrakt, enligt TalkSport.

Müller aktuell i januari?

Vi avslutar med lite transfersnack, va? Thomas Müller får sparsamt med speltid i Bayern München just nu och det har fått Manchester United att dra öronen till sig, om man ska tro tyska Sportbilds fotbollschef Christian Falk. 30-årige Müller har inte fått chansen från start en enda gång i Bundesliga i höst och står kvar på noll gjorda mål efter åtta framträdanden. Falk menar också att Inter ska vara intresserade av tyskens tjänster. Huruvida han passar in i Uniteds värvningsstrategi låter vi vara osagt, men Müller har onekligen luckor att fylla.