Matchdag: Norwich City – Manchester United (Ge bollen till Martial)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Norwich City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta. Vi följer också damernas hemmamatch mot Reading.

Senast uppdaterad: 2019/10/27 19:30

↓
Reward

Norwich City – Manchester United 1-3 (0-2)

Premier League, omgång 10 • 2019-10-27, 17.30 • Carrow Road, Norwich • domare: Stuart Attwell

0-1 (21) Scott McTominay

0-2 (30) Marcus Rashford (James)

0-3 (73) Anthony Martial (Rashford)

1-3 (88) Hernandez

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young; McTominay, Fred; James (Lingard 80), Pereira (Garner 82), Rashford, Martial (Greenwood 75)

Avbytare: Romero, Rojo, Williams, Mata

Norwich City

Krul; Aarons, Amadou, Godfrey, Lewis (Byram 66); Tettey, Buendia, Leitner (Stiepermann 46), Mclean, Cantwell (Hernandez 46); Pukki

Avbytare: McGovern, Trybull, Drmic, Srebny

Updated: 2019/10/27 19:19
  • 0
  • Share

2019/10/27 19:30
Tankar om matchen

Ja, ni har dem nästan här nedan. Sammantaget en pigg insats från United som kom till hela 21 avslut, varav 11 gick på mål och alltså 3 i mål.

Straffdebaclet, ja vad skall man säga om det? Eftersom det blev seger tänker jag att jag faktiskt struntar i det och hoppas att Martial slår nästa straff. Sammantaget tror jag ändå att han är den kyligaste av de United har. Lindelöf är en bra kandidat annars, men jag tror tyvärr inte han är aktuell.

Med detta stänger vi matchdagsbloggen för idag. Snackisar är på väg ut och en stund senare kommer spelarbetygen.

Tack för idag.

• 1
  • Share

Helt plötsligt är Manchester United sjua i tabellen, vilket i sig inte betyder speciellt mycket för tillfället, men det kan säkert ge mer arbetsro för Solskjaer och gänget.

• 1
  • Share

En stabil och bra insats, två straffmissar till trots, gör att Manchester United vinner med 3-1 borta i Norwich.

• 0
  • Share

2019/10/27 19:20
Sex minuters stopptid

Vi har nått 90, men har sex minuter kvar att spela. Norwich med nio hela utespelare plus en målvakt med dåligt knä pressar på, United helt passiva.

• 0
  • Share

88 minuter spelat, och det blir ingen hålla nollan-bonus för de Gea idag då inhoppande Hernandez dunkar in reduceringen.

Scott McTominay får ta på sig målet, då han alldeles för enkelt tappade bollen på egen planhalva.

Inget mer nu tack…

• 0
  • Share

2019/10/27 19:14
Skada Norwich

Norwich kommer spela sina sista fem minuter med en spelare mindre, så Amadou kliver av banan på grund av skada. Möjligen att han kommer in igen, men i fullt speldugligt skick är han inte.

• 0
  • Share

2019/10/27 19:12
Liverpool har vänt

För drygt fem minuter sen satte för övrigt Salah Liverpools andra mål för dagen, och de leder nu med 2-1 mot Spurs som fortsätter underprestera grovt.

• 0
  • Share

2019/10/27 19:11
Krul nere för räkning?

Norwichs målvakt Tim Krul har knäproblem med tio minuter kvar, och Norwich har alltså gjort alla sina byten. Frågan är om han kan fortsätta.

Samtidigt Uniteds tredje byte. Garner in, Pereira ut.

Byte 75

Avslutet var det sista vi fick se från Anthony Martial då Solskjaer väljer att vila honom sista kvarten. Mason Greenwood kommer in.

• 0
  • Share

Ã…h herregud vilket mÃ¥l. Anthony Martial och Marcus Rashford visar att det finns ett samarbete med ett briljant mÃ¥l som ger 3-0. Rashfords klackframspelning, Martials avslut – världsklass.

• 1
  • Share

2019/10/27 19:01
72 spelat

Fortfarande 2-0, United har börjat backa hem så smått. Ett byte för att få in lite energi hade varit trevlig. Förslagsvis Williams istället för varnade Young.

• 0
  • Share

Norwich gör sitt sista byte då Byram ersätter Lewis. Spelmässigt håller United fortfarande tätt. Ta i trä, men det ser stabilt ut.

• 0
  • Share

2019/10/27 18:50
60 spelat

United leder fortfarande med 2-0. Ashley Young har blivit varnad för en stygg tackling, annars inte mycket att rapportera.

• 0
  • Share

2019/10/27 18:42
53 spelade

Krul gör en superräddning på Martials friläge. Bra avslut, bra räddning.

• 0
  • Share

2019/10/27 18:37
Jättechans direkt

Bara minuten in i andra halvlek skaffar sig Norwich ett jätteläge att göra mål efter en fin räd på högerkanten, med Pukki missade målet med sitt avslut.

• 0
  • Share

2019/10/27 18:34

Nu drar vi igång halvlek nummer två. United är oförändrade, Norwich har gjort ett dubbelbyte.

• 0
  • Share

2019/10/27 18:27
Spurs leder

Det var också en lyckans halvlek i Liverpool, då Spurs tog ledningen i första minuten, en ledning man har med sig i halvlek. Det resultatet får gärna stå sig det med.

• 1
  • Share

2019/10/27 18:22
Halvtid

Det är svårt att hävda att det är en tråkig halvlek vi just fick bevittna. Scott McTominay och Marcus Rashford har gjort varsitt mål vilket tagit United upp till 2-0.

Utöver detta har VAR-domaren gett United tvÃ¥ straffar, den första felaktig och den andra korrekt. BÃ¥da dessa har dock räddats utav Tim Krul i NorwichmÃ¥let – och bÃ¥da borde ha slagits om dÃ¥ han gick alldeles alldeles för tidigt frÃ¥n mÃ¥llinjen.

Men om vi skall fokusera pÃ¥ United sÃ¥ har spelet ändÃ¥ sett bra ut, bara det faktum att man gjort tvÃ¥ mÃ¥l och skapat tvÃ¥ straffar är bra utdelning. Pukki har än sÃ¥ länge haft det svÃ¥rt, och Norwich har egentligen bara haft den tidiga chansen som sköts över – i övrigt har United vunnit mittfältet och haft ett stabilt försvarsspel.

Kan det fortsätta så här i 45 minuter till är detta ett klart fall framåt spelmässigt.