Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En bild för framtiden

Embed from Getty Images

Efter 1-1 mot Liverpool följt av segrar mot Partizan och Norwich är Manchester United i någon form av andrum, en tämligen dålig säsongsstart till trots. Under matchen mot Norwich togs också en bild som har potential att bli ikonisk för ett nytt Manchester United. 

Fotbollshistorien är fylld av ikoniska bilder från ikoniska stunder. Bobby Moore och Pele från VM 1970, Paul Gascoignes tårar efter att England åkte ur VM 1990, Zinedine Zidane när han passerar VM-bucklan efter att ha blivit utvisad för att ha skallat Marco Materazzi vid VM-finalen 2006 eller varför inte den på vår egen David Beckham när han såg det röda kortet mot Argentina i VM 1998, för att nämna några.

Men det finns också bilder som kan bli ikoniska av andra slag, bilder som inte är tagna när hela världen tittar, men som på något sätt tar sig in i historieböckerna. Bilden på Pepe Reina och den röda badbollen kommer till under en vanlig ligamatch mellan Liverpool och Sunderland. Vi har bilder på Sir Alex med fingret pekandes på sin klocka, Rafael som står upp mot fyra Liverpoolspelare eller varför inte bilden när Vinnie Jones kniper tidigare nämnde Gascoigne om kulorna i en ligamatch mellan Wimbledon och Newcastle 1987.

Embed from Getty Images

I Uniteds senaste match togs alltså ytterligare en bild som har enorm potential att slå sig in i fotbollshistorien, trots att den togs en kall söndagskväll i Norwich. Marcus Rashford hade gjort mål och fotografen lyckas pricka en bild med honom i förgrunden och tre Unitedavbytare som med beundran och glädje applåderar i bakgrunden. Dessa tre Unitedspelare råkade vara Brandon Williams, James Garner och Mason Greenwood.

Lek med tanken att Rashford blir den stjärnanfallare vi fortfarande drömmer om att han blir, eller att vi i trion som fulla av beundran applåderar honom har en Gary Neville, en David Beckham och en Ryan Giggs. Kanske inte så sannolikt, men man får drömma, och vilken vacker dröm det är. Slår den in har vi ännu ett ikoniskt ögonblick fångat på bild. En liten bit historia där en ny generation tar vid, och det om något är väl The United Way.

Embed from Getty Images