Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: I fotboll är det inte långt från succé till fiasko

Under fredagsförmiddagen bjöds vi på en presskonferens med Ole Gunnar Solskjaer där mycket matigt gick igenom. Dessutom blir det också ett långt nyhetssvep där rykteskarusellen ordentligt har tagit fart. Det och mycket annat längre ner på sidan. 

Presskonferens

Embed from Getty Images

Som vanligt höll Ole Gunnar Solskjaer en presskonferens inför helgens Premier League omgång. Manchester United åker till sydkusten för att ta sig an Bournemouth och därmed jaga den fjärde raka bortavinsten. På presskonferensen kom Solskjaer med en del skadebesked och med lite överraskande nyheter att Maguire och Rashford dragits med lite småskador efter matchen mot Chelsea. I övrigt talar han såklart om Bournemouth, om självförtroendet i laget och en hel del om små marginaler.

…om skadeläget för Maguire, Lindelöf och Rashford

”Det är fortfarande tidigt, förhoppningsvis kan vi få tillbaka alla på planen imorgon, de hade lite rehabilitering igår och lite mer idag. Det var ett lätt pass men jag kan inte säga exakt.”

…om skadeläget för Tuanzebe, Matic och Shaw

”De är inte redo för imorgon, det är uppdateringen. Kanske efter landslagsuppehållet. Det är alltid en risk om man pushar spelarna tillbaka för snabbt, men efter de två extra veckorna efter uppehållet borde de vara redo.”

…om självförtroende

”Det är fotboll, ibland slår man rätt tärningar. Matchen i onsdags kväll avgjordes efter ett fantastiskt mål av Marcus (Rashford), i Partizan försvarade vi oss väldigt bra och mot Norwich tycker jag att det var en bra match. Självförtroendet blir bättre och det hjälper att spelare kommer tillbaka från skador, allt hänger samman. I fotboll är det inte långt ifrån fiasko till succé och omvänt.”

…om matchen mot Liverpool var nyckeln

”Landslagsuppehållet kom då i en bra tid för oss. Vi förberedde oss inför matchen mot Liverpool och när du får en bra prestation och ett bra resultat mot ligaledarna ger det en mer energi. Och från och med då har killarna varit lyckliga med det jobbet vi har gjort, kanske har systemförändringen hjälpt till och även tränarna har gjort ett bra jobb.

Alla matcher är en ny möjlighet att visa vad du kan göra och det är en del av att vara här. Jag spelade inte varje match, men varje match jag spelade var en chans att visa tränaren att jag skulle spela nästa match och förhoppningsvis känner de här killarna det eftersom många spelare är påväg tillbaka.”

…om de små marginalerna

”Små marginaler bestämmer fotbollsmatcher på den här nivån. Beslut av domaren eller av en spelare vid ett visst moment. Slå en pass eller skjuta ett skott. Det är så mycket enklare att få självförtroende eller momentum av resultat och för stunden ser det ut som att killarna spelar med instinkt istället för att tänkta efter en sekund extra.”

…om vad man kan förvänta sig av Bournemouth

”Det kommer att bli en tuff match, de har snabba anfallare som springer in direkt bakom. Josh (King), Callum Wilson, Solanke, Fraser, de har en attackerande förmåga. Det är överraskade att de inte har gjort mål i oktober men förmodligen är det små marginaler även där och de har inte släppt in särskilt mycket mål. Förhoppningsvis kan vi göra det första målet för de är också väldigt farliga på kontringar.”

…om Rashfords form

”Sen Anthony (Martial) kommit tillbaka har Marcus blommat. Han är förmodligen gladare över att möta målet och mer direkt drivande mot folk. Möter hellre spelare än att stå med ryggen mot mål.

Men, Marcus vill beämästra allting, han har precis fyllt 22. Kanske är det en tvåa med Anthony, kanske en trea som det var mot Norwich eller till kanten som vi spelade mot Chelsea. Det är olika sätt att spela för Marcus och det är viktigt för honom och för mig att han klev fram för straffen mot Chelsea.”

…om McTominays prestationer

”Han har varit briljant och nu är det han och Fred som har en bra relation, de arbetade väldigt bra ihop förra säsongen mot PSG, när vi hade en del skador och nu fungerar det återigen bra som ett par.

Scotty är en ledare, en Manchester United kille, du kan se att han har varit en anfallare med det målet mot Norwich efter en vändning, men han utvecklas till en riktigt bra mittfältare.”

…om säsongen hittills

”Det är svårt att utvärdera efter bara 10 matcher och cupspel, men det är några små marginaler

Vi har spelat väldigt bra i stunder, utvecklat en väldigt bra laganda, en identitet, mer intensivt och aggressivt i laget och vi har haft en del skador”.

Presskonferensen i sin helhet kan ni se via Manchester Uniteds Youtubekanal.

United 1 av 20 intresserade klubbar av Håland

Embed from Getty Images

Vi har nämt Erling Braut Håland tidigare i nyhetssvepet och nu är det dags igen. Det är den ansedda tidningen The Guardian som nu påstår att Manchester United är en av tjugo klubbar som är intresserade av den norska anfallaren som gör stor succé i RB Salzburg. I artikeln beskrivs också intresset för Juventus som tidigare velat ha honom, men då fick nobben. Salzburg i sin tur ska vara intresserade av att sälja Håland nästa sommar för marknadspriset 60 miljoner pund. Manchester United kan ha en fördel av att ha Ole Gunnar Solskjaer som tränare då Håland hade just Solskjaer som tränare i Molde och efteråt lovordat honom.

United intresserade av Demiral?

Det är Dean Jones, journalist på Bleacher Report som skriver att Manchester United är intresserade av den turkiske mittbacken Merih Demiral som nu tillhör Juventus. Försvararen som är född 1998 har haft det förtvivlat svårt att få speltid för Juventus och hittills har det bara blivit 90 minuters seniorfotboll under säsongen. Tidigare har han tillhört Fenerbahce, Sporting CP, Alanyaspor och Sassuolo.

Dean Henderson nominerad till månadens spelare

Dean Henderson gjorde stod för en grov tavla mot Liverpool i slutet av september. Han gick därefter ut och menade att han skulle bli stärkt genom att göra misstag. Han har stått vid sitt ord. Tre Premier League matcher och bara ett insläppt, bland annat har det blivit en hållen nolla mot Arsenal. För sina fina insatser är nu Dean Henderson en av sex kandidater till måndans spelare i Premier League.

Tahith Chong en bit från nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Chongs kontrakt går ut efter säsongen och det nederländska magasinet Voetbal International som vi får översatt via Sport Witness som berättar att Chong ännu inte fått något nytt kontraktsförslag och att han under sommaren valde att tacka nej till Feyenoord och PSV Eindhoven. 19-åringen har bara gjort fyra matcher hittills under säsongen i seniorlaget och Chong ska inte vara intresserad av en förlängning av kontraktet så länge United inte kommer med en tydlig sportslig plan för Chong.

Magasinet hade även talat med Tahith Chongs agent Erkan Alkan:

Det är sant att toppklubbar håller ett öga på situationen om Tahith. Men det är fortfarande tidigt i säsongen. Vi sitter tysta och väntar vad United vill komma upp med, annars kommer vi se vad som är bäst för Tahith´s utveckling nästa sommar”.

Roma lägger bud på Smalling

Embed from Getty Images

Det är den trovärdiga italienska journalisten Fabrizio Romano som genom The Guardian menar att AS Roma kommer lägga ett bud för Chris Smalling inom den närmsta framtiden. Budet ska ligga på 12,9 miljoner pund och detta ska vara efter att Smalling imponerat som en av Romas mittbackar. Det var bara i onsdags som Smalling gjorde sitt första mål för klubben. Smalling själv ska vara öppen för att stanna kvar i det italienska huvudstadslaget.

Manchester United bjuder supportrar på flyg

Det brittiska resebolaget Thomas Cook gick som bekant i konkurs för en tid sedan. Det var också det resebolaget United hade ett avtal med gällande flygresor till europamatcherna. Nu meddelar Manchester United själva att de kommer att gå in och ”bjuda” de supportrar som kan visa upp att de har köpt biljetter via Thomas Cook på flyget till bortamatchen mot FC Astana. Klubben meddelar vidare att de letar en lösning på bortaresorna till framtiden.

Scott McTominay vinner återigen månadens spelare

För andra månaden i rad vinner alltså Scott McTominay priset som Manchester Uniteds bästa spelare. Denna gången då självklart för oktober. Det är svårt att argumentera emot att inte skotten skulle ta emot priset. Vi från MUSS säger också grattis.