Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Finsk domare på torsdag; Upptrissat pris på Smalling; Pogba en månad bort?

Embed from Getty Images

På torsdag möter Manchester United Partizan Belgrad på Old Trafford. Det blir också ett nordiskt inslag i form av en finländsk domartrio då Mattias Gestranius med team håller ordning på drabbningen. Utöver det noterar vi att Chris Smallings framgångar i Italien gett Ed Woodward förhoppningar, att Moussa Dembele kan bli svår att lösa och att Paul Pogba kan vara tillbaka lagom till mötet med Manchester City. 

Gestranius dömer på torsdag

UEFA släppte på måndagsförmiddagen domartillsättningarna för veckans Champions League- och Europa League-matcher. För Manchester Uniteds del väntar en ny bekantskap i form av finlandssvenske Mattias Gestranius. Han assisteras av Jan-Peter Aravirta och Mikko Alakare och får Ville Nevalainen som fjärdedomare. Gestranius har, trots att han varit FIFA-domare sedan år 2009, inte dömt något engelskt lag tidigare. Champions League-debuten begick han ifjol då han dömde Atletico Madrid – Monaco.

Embed from Getty Images

Nekat bud på Smalling?

Var spelar Chris Smalling nästa höst? Ja, av allt att döma inte i Manchester United iallafall. Engelsmannen har gjort en bra höst i Roma och spekulationerna just nu kretsar kring hur mycket pengar United kan tänkas få vid en försäljning. Smalling, som har kontrakt till 2022, värderas till mer än 13 miljoner pund, om vi ska tro Daily Star. Tidningen menar att det var den summan Ed Woodward siktade på att dra in vid en försäljning tidigare i höst, men att man nu anser sig kunna få mer efter att Smalling, vad det verkar, har gjort mittbacksplatsen till sin i Rom. Woodward ska ha nekat ett bud från Roma, vilket fått AC Milan att dra öronen till sig.

Embed from Getty Images

Fight kan vänta om Dembélé

Moussa Dembélé (den franske anfallaren, inte den belgiske mittfältaren) verkar bli ett jagat villebråd inför sommarens transferfönster. 23-åringen, som gjorde succé i Celtic och fortsatt göra mål i Lyon, har setts som en potentiell anfallsvärvning för Manchester United under de kommande fönstren. Någon lätt uppgift lär det inte bli att lösa Dembélé. Daily Mail menar att Chelsea siktat in sig på en övergång så tidigt som i januari, om deras överklagan av transferförbudet skulle gå igenom. Frank Lampard löper risk att tappa både Olivier Giroud och Michy Batshuayi och behöver isåfall fylla på kring Tammy Abraham. United löper väl inte risk att tappa spelare, men behöver som bekant fylla på. Överallt. Helst igår.

Pogba med mot City?

Ole Gunnar Solskjaer räknade här för leden bort Paul Pogba under november. Nu verkar det som om fokus ligger på en comeback i Manchesterderbyt den 7 december. Solskjaer ska ha fått uppgifter från Uniteds medicinska team som ska peka på att fransmannen kan vara aktuell för en återkomst då. Pogba ska ha genomgått en mindre operation i sin skadade vrist och räknar med att inleda sin rehabilitering nästa vecka. Med ett landslagsuppehåll på kommande ska det finnas tid nog att få mittfältaren spelklar. Vi får återkomma i ämnet.

Embed from Getty Images