Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det finns inga genvägar i fotboll

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer mötte under eftermiddagen pressen tillsammans med lagets kapten, Ashley Young, där man svarade på frågor inför morgondagens Europa League-match mot Partizan Belgrad. 

Det första som togs upp var skadeläget, där det konstaterades att Victor Lindelöf kommer missa morgondagens match. Det snackades även en del om Paul Pogba och att man hoppas kunna ha tillbaka honom i slutet av månaden.

Ashley Young fick även han en del utrymme och pratade mycket om lagandan och att den fortsatt är stark, trots knackiga resultat och insatser under säsongsinledningen.

Solskjaer presskonferens

…om skador

”Victor [Lindelöf] är inte fit. Han fick en smäll mot Chelsea och hade känningar mot Bournemouth senast, så han är borta imorgon.”

Och Pogba?

”Han har sagt det själv, men det kommer inte dröja allt för länge. Förhoppningsvis till efter landslagsuppehållet eller i början på december.”

En som har spelat en framträdande roll i Pogbas frånvaro och som i förra veckan mottog pris som månadens spelare i United är Scott McTominay, så här säger Solskjaer om hans fortsatta chanser när fransmannen kommer tillbaka:

”Det får vi se då, men Scott har varit en av lagets viktigaste spelare, hållt en jämn nivå och spelat kontinuerligt.”

…om laganda

”Det finns inga genvägar i fotboll, det handlar om laganda, men alla gör jobbet varje dag och det är roligt att se. Vi har haft marginaler emot oss men vi måste fortsätta jobba, vi är på rätt spår. Söndag var en besvikelse men nu hoppas vi på två vinster innan uppehållet.

”Det här laget utvecklas hela tiden. Vi har nått den här perioden med ett par bra insatser och nu börjar vi få tillbaka några spelare. Vi behöver rutinerade spelare, förhoppningsvis är Paul [Pogba] och Luke [Shaw] snart tillbaka och Eric [Bailly] gör också framsteg.”

…om Europaspelet

Embed from Getty Images

Vilka positiva aspekter har du sett så här långt i Europa League?

”Vi har spelat med många ungdomar, Brandon [Williams], Mason [Greenwood] och Jimmy [Garner] för att nämna några, de har getts chansen och har tagit till vara på den. Det går inte att bara förlita sig på elva, tolv spelare utan vi måste hela tiden rotera. Vi har dessutom hållit tre nollor.”

Angående det ständiga bekymret om brist på mål säger Solskjaer följande:

”Vi måste börja göra mål och det med start imorgon, får du en bra start blir det en boost. Vi har haft många matcher där vi har lett med 1-0 men ibland slarvat.”

…om transfers

”Prio ett är att få tillbaka skadade spelare och hålla truppen frisk. Transfers tittar vi hela tiden på med långsiktighet. Det kan bli en värvning, det kan bli två, men det är under sommaren det stora händer, nu i januari är det svårt att göra något riktigt avtryck på marknaden.”

…om Martials impact

”Anthony är en vital spelare, han bidrar med så mycket och är en referenspunkt i vårt anfallsspel, han är duktigt på att hålla i bollen och skapa ytor för medspelare. Han har varit saknad i matcherna, men även på träningarna, när han är på humör höjer han de andra, när han inte är det… (skratt). Men det är skönt att ha honom tillbaka och för Marcus [Rashford] och Dan [James] där framme har det också varit positivt.”

Ashley Youngs del

…om saknaden av Pogba

Embed from Getty Images

”Vi har spelare som kan gå in och ersätta och spelare som alltid är beredda att konkurrera och ge hundra procent. Det är inget lätt jobb för oss. Givetvis är det tråkigt att han inte är med men som sagt, det är skönt att ha spelare runt omkring som kan gå in istället.”

…om laganda

”Killarna jobbar hårt hela tiden, det har ju inte gått riktigt som vi har velat och vi har inte alltid haft marginalerna på vår sida, men vi utvecklas hela tiden. Vår laganda har inte tagit stryk.

”Spelarna i det här laget vill vinna hela tiden, det är konkurrens om platserna och vi strävar alltid efter att vinna. Vi är i den här tävlingen för att vinna.”

… om fansen

”Det är som en tolfte spelare, de är fantastiska och står alltid bakom oss. De vill såklart se mål och det hoppas vi kunna ge dem imorgon.”