Snackisar efter Manchester United – Partizan Belgrad 3-0

Manchester United är klara för slutspel i Europa League, detta efter att ha besegrat Partizan Belgrad med 3-0 på torsdagskvällen. United tog kommandet direkt från start och kunde med lite bättre skärpa i avsluten haft en tremålsledning efter 15 minuter. Nu dröjde det till minut 21 innan första målet kom, det andra fick vi tio minuter senare och tidigt i andra halvlek punkterades matchen helt med ett tredje mål.

Pigg start

United kom som sagt ut som det bättre laget från start. Marcus Rashford, som fick göra ett mål i andra halvlek, var den som fick de flesta chanserna. Ja faktiskt var det han själv som hade tre avslut redan under första kvarten, som alla tre kunde blivit mål en dag där skärpan varit bättre inställd. Målet skulle dock komma för honom, om än lite senare.

Istället var det en viss Mason Greenwood som fick äran att öppna målskyttet. För dagen spelade han till höger i anfallstrion, och det var efter en fin framspelning från Marcus Rashford som han vände in för att avsluta med sin vänsterfot. Målvakten slängde sig mot bortre hörnet, Greenwood rullade in bollen i det närmsta.

Den unge engelsmannen har nu gjort tre starter på Old Trafford den här säsongen, och gjort mål i alla tre. På söndag spelar vi hemma igen, det kan ju vara läge för en första Premier League-start för säsongen för Greenwood. Kan man ju tycka.

2-0 föll drygt tio minuter efter det första målet, och faktum är att Mason Greenwood får assist på målet. Han täckte ett långbollsförsök från Partizans vänsterback, bollen föll till Anthony Martial som dribblade sig in i straffområdet med en fantastisk bollkontroll och sedan avslutade med en retsam liten tå som gjorde att bollen rullade in invid stolpen. En mycket fin prestation från fransmannen.

Avslaget i andra

Med 2-0 i halvtid, och ett i ärlighetens namn helt ofarligt Partizan, var förutsättningarna för en bra andra halvlek inte på topp. Vi fick dock jubla tidigt, då Marcus Rashford till slut fick utdelning, då han med vänstern tryckte bollen rätt upp i taket efter en fin framspelning från Ashley Young.

Efter detta mål avtog tempot betänkligt, och Ole Gunnar Solskjaer kunde göra ett par tidiga byten för ett ge exempelvis James Garner lite speltid och att även vila Marcus Rashford.

Här mÃ¥ste dock kritik riktas mot Solskjaer, tyvärr. Det första bytet han gjorde var att sätta in Garner, vilket uppskattades. Varför han inte tar ut vÃ¥r viktigaste mittfältare, Scott McTominay, utan istället lÃ¥ter Fred gÃ¥ ut – det är ett stort mysterium. Ja, även Fred har spelat förhÃ¥llandevis mycket de senaste veckorna, men McTominay har spelat mycket hela säsongen och skulle desperat behöva fÃ¥ vila.

Så blev det dock inte, vilket ledde till att Solskjaer tvingades byta ut McTominay 20 minuter senare, då han gick sönder med en helt onödig skada som med lätthet kunde undvikits. Det gick lätt idag, och även om det till viss del kan förklaras med att Partizan var svaga, så hoppades jag på att slippa behöva gnälla. Tyvärr blev så inte fallet.

Avancemanget klart

Fyra matcher spelade i gruppspelet, tre segrar och en oavgjord med målskillnad 5-0 är facit. Detta gör att Manchester United är klara för sextondelsfinalerna som spelas efter nyår.

Astana borta i nästa omgÃ¥ng följs av gruppavslutning mot AZ pÃ¥ hemmaplan. AZ ligger för tillfället tvÃ¥ poäng efter United och kan därför hota om gruppsegern. Med tanke pÃ¥ Astanas fyra raka förluster och 1-14 i mÃ¥lskillnad borde United dock kunna plocka med sig tre poäng frÃ¥n Kazakstan, och att sedan klara av minst oavgjort hemma mot AZ borde inte heller vara nÃ¥gra problem, även om Solskjaer skulle välja att rotera mycket – vilket vi fÃ¥r hoppas att han gör.