Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Casey Stoney har förlängt kontraktet

Under fredagseftermiddagen kom glada nyheter för Manchester United. Damernas tränare Casey Stoney har förlängt sitt kontrakt och nu är knuten till klubben till sommaren 2022.

Stoney kom till United som det nystartade damlagets första huvudtränare och lyckades direkt få laget att vinna andradivisionen överlägset.

Efter fem spelade omgångar i högstadivisionen ligger United nu på fjärde plats, med tre raka segrar efter att ha fått svårast tänkbara start med uddamålsförluster mot förra säsongens etta och tvåa.

Stoney hade detta att säga till Uniteds hemsida.

”Jag är väldigt stolt över att vara involverad i Manchester United och jag är hedrad att vara huvudtränare för ett så otroligt hårt arbetande och talangfullt lag. Jag vill tacka klubben för det fantastiska stöd som de har gett mig sedan vi började denna resa och för förtroendet för det vi bygger här.

”Jag skulle vilja nämna fansen, vars stöd har varit otroligt. Vårt jobb är att spela bra för dem och få dem att komma tillbaka vecka efter vecka, och att de fortsätter att göra det i samma antal, sjunga högt och stolt från läktaren.

”Slutligen måste jag tacka mina spelare och personal för de höga standarder vi har satt de senaste 16 månaderna, både på och utanför planen. Vi har en speciell grupp som personifierar värderingarna i Manchester United, och det finns en oerhört spännande framtid framöver.”

Ed Woodward uttalade sig från klubbens sida.

”Jag är glad över att Casey har bundit sin framtid för klubben; vad hon har uppnått på så kort tid har varit oerhört imponerande. Att bygga ett lag från grunden och ordna uppflyttning till Women’s Super League vid första försöket var enastående.

”Caseys professionalism och engagemang för hennes roll som huvudtränare är oöverträffad och återspeglas i lagets prestationer och resultat den här säsongen. Hon har också byggt på framgången för Girls’ Regional Talent Club och har fortsatt vår filosofi om att skapa en väg från akademi till förstalaget.”