McTominay & Williams lämnar respektive landslag; Chong på väg bort?

I dagens nyhetssvep får ni läsa om Scott McTominays återbud till det skotska landslaget. Brandon Williams har även han uteblivit från sitt landslagsuppdrag – detta med det engelska U20-landslaget. Men det kan möjligtvis finnas en positiv förklaring till detta.

I övrigt har det ryktats ordentligt kring Tahith Chong, där olika rapporter kommer med skilda uppgifter.

McTominay lämnar återbud till landslaget

Efter dubbla smällar mot ankeln, både mot Partizan Belgrad i torsdags och Brighton i söndags, har nu Scott McTominay tvingats lämna återbud till den skotska landslagssamlingen. Uniteds mittfältsmotor har under måndagen genomgått en undersökning av ankeln vilket resulterade i detta beslut, rapporterar United på sin hemsida.

Hur länge han blir borta är fortsatt oklart. Men det tycks ännu finnas förhoppningar om att han ska hinna bli frisk till nästa match, mötet med Sheffield United på bortaplan den 24 november.

Williams lämnar U20-truppen

Brandon Williams stod i söndags för en imponerande insats i sin första Premier League-match från start. Nu har han lämnat den engelska U20-landslagstruppen – utan någon vidare information om varför. Det är inte omöjligt att han har blivit uppkallad till U21-landslaget istället, där lagets vänsterback lämnat återbud. Men detta finns det ännu ingen information om. Vi får hoppas att det inte beror på någon skada för 19-åringen.

Embed from Getty Images

Chong ryktas till Italien – på väg bort?

Sport Witness har under dagen översatt två artiklar – en från Italien och en sammanfattande från Holland – gällande Tahith Chong. Calciomercato, den italienska tidningen, menar att Chong har valt att inte skriva på något nytt kontrakt med United för att kunna gå till Juventus gratis i sommar, när det nuvarande avtalet löper ut.

I holländsk media låter det dock annorlunda. Flera medier har kommit med uttalanden från Chong personligen om hans nuvarande situation i United, där han endast spelat fyra matcher under säsongen i seniorlaget. Först pratar han om kontraktsförhandlingarna i stora drag.

”Just nu är jag en Manchester United-spelare och säsongen är i full rulle. Mitt fokus är på det. Kontraktet kommer komma naturligt. Jag fokuserar nu på den här säsongen.”

Embed from Getty Images

På frågan om ett nytt kontrakt svarade han inte helt tydligt.

”Ja, de erbjöd det (ett nytt kontrakt), men för stunden är säsongen också i full rulle.”

Gällande en potentiell utlåning i januari.

”Jag håller alla möjligheter öppna. Men det är viktigt att hålla mitt fokus på den här säsongen. Jag får se var det leder.”

Chong avslutar med att säga att han kommer att diskutera framtiden med sin familj, för att besluta vad som är bäst för sin utveckling.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS