Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United jagar svensklöfte; Matic nära flytt; ”Förstatjing” på Memphis

Manchester United rapporteras i italiensk media vara intresserade av den svenska stortalangen Dejan Kulusevski. Vidare ska Nemanja Matic nu alltmer närma sig en flytt från de brittiska öarna medan United bekräftas ha en ”förstatjings-klausul” på Memphis Depay.

Avslutningsvis i dagens nyhetssvep får ni möjlighet att ta del av den minisemester som några av spelarna åkt iväg på under uppehållet.

United på jakt efter svensklöfte?

Dejan Kulusevski har slagit igenom med dunder och brak den här säsongen i italienska Serie A. Den 19-åriga offensiva spelaren, som är utlånad från Atalanta till Parma, har stått för två mål och fem assist på tolv starter den här säsongen. Detta har givetvis belönats med en första uttagning till det svenska A-landslaget.

Embed from Getty Images

Nu menar lokaltidningen Corriere della Sera i Bergamo, inte långtifrån Parma, att United ska vara intresserade av Kulusevski. Tidningen menar att en scout till klubben – efter att ha varit på plats för att hålla koll på utlånade Chris Smalling – ska ha sammanställt en rapport om Kulusevski efter att han ska ha fångat dennes intresse under matchen på ett imponerande vis.

Tidningen skriver även att klubbar som Inter, Wolverhampton och Southampton kopplats samman med den svenska stortalangen, samt att han kan vara tillgänglig redan i januari för en summa på omkring 21 miljoner pund. United kommer nu att följa Kulusevskis utveckling fram till januarifönstret, rapporterar Corriere della Sera.

Matic närmar sig januari-flytt

Nemanja Matic har inte haft något önskvärt år rent spelmässigt i Manchester United. Den serbiska mittfältaren har de facto endast startat fyra matcher den här säsongen; två i ligan och två i europaspelet. Nu menar tidningen The Telegraphs journalist James Ducker att en flytt i januarifönstret närmar sig.

”Matic har fallit bakom Scott McTominay och Fred i mittfältets rangordning och han tros vara redo att lämna om klubben är villig att sanktionera en försäljning mitt i säsongen”, skriver Ducker.

Embed from Getty Images

Vidare menar han att både AC Milan och Inter var intresserade av 31-åringens tjänster i somras, men att Ole Gunnar Solskjaer var motvillig till att släppa honom då truppen redan var tunn på centrala mittfältare. En flytt redan januari ska dock hänga på om United har möjlighet att värva in just en mittfältare – annars kan han behöva vänta till sommaren.

Matic kontrakt löper ut efter säsongen, men klubben har en option på ytterligare ett år som man troligtvis kommer att aktivera för att få sig en slant vid en försäljning. Att han inte har spelat särskilt mycket i år har dels berott på en del skadebekymmer, men främst det faktum att Solskjaer vill ha ett ”snabbare, skarpare och mer dynamiskt lag” varpå Matic inte passar in.

United med ”förstatjing” på Memphis

Manchester United värvade in en storspelande Memphis Depay från holländska PSV Eindhoven sommaren 2015. Det hela gick inte som varken spelaren eller klubben tänkt sig och yttermittfältaren/anfallaren lämnade sedermera för Lyon i januari 2017.

Det har tidigare spekulerats friskt i huruvida United har någon återköpsklausul på 25-åringen, men så var inte riktigt fallet. Enligt franska regler får inte den typen av klausuler skrivas in i kontrakten hos de franska klubbarna. Men det finns en väg runt.

Embed from Getty Images

Faktum är att Lyons sportchef, Juninho, nu har bekräftat att United har en slags option som betyder att klubben måste tillkännages om en annan klubb har lagt ett acceptabelt bud på Depay, och då har rätten att få ett bud på samma summa accepterat.

”Manchester United har prioritet om flera klubbar radar upp sig för att köpa honom. Men vi har inte fått några erbjudanden hittills. Han är väldigt glad just nu i Lyon. Rudi (Garcia, tränaren) kommer snart fatta sitt beslut. Han är en teknisk ledare. Vi kommer att diskutera en förlängning av kontraktet vid slutet av året”, säger Juninho om situationen.

Holländarens kontrakt går ut med Lyon sommaren 2021, och det har tidigare spekulerats i att United kan tänkas vara villiga att hämta tillbaka honom till Manchester.

Dubai-besök under ledigheten

De United-spelare som av olika anledningar inte har något landslagsuppdrag under uppehållet är kvar och tränar med klubben. Innan dess? Jo, några spelare har sett till att ta sig till Dubai för en minisemester.