Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Lindelöf spelar EM-slutspel

Embed from Getty Images

Den enskilt största nyheten kring Manchester Uniteds landslagsuttagna spelare på under fredagskvällen är förstås den att Victor Lindelöf kvalificerade sig för EM-slutspel med Sverige. Mason Greenwood fick ännu en U21-landskamp under bältet medan David de Gea fick vila. 

Victor Lindelöf (Sverige)

Bildade som brukligt mittbackspar med Andreas Granqvist när Sverige besegrade Rumänien med 2-0 i Bukarest.  Stod för en solid insats även om Rumänien trots hemmaplan inte testade Sverige särdeles mycket. Drog på sig en varning i början på andra halvlek. Den svenska segern innebär att Lindelöf kommer att få spela EM nästa sommar. Den innebär också, förhoppningsvis, att Lindelöf vilas hemma mot Färöarna.

Embed from Getty Images

David de Gea (Spanien)

Spanien är EM-klart sedan tidigare, det betydde rotation mot Malta. Pau Lopez, till vardags lagkamrat med Chris Smalling i Roma, vaktade det spanska målet mot Malta. David de Gea såg på från bänken. Matchen? 7-0 till Spanien.

Mason Greenwood (England U21)

Mason Greenwood spelade 90 minuter när Englands U21-herrar besegrade Albanien med 3-0 på bortaplan. Greenwood startade till vänster i en 4-3-3-uppställning och lämnade planen mållös. England toppar gruppen på maximala nio poäng efter tre spelade matcher.

Dermot Mee (Nordirland U19)

Nordirland besegrade Portugal med 1-0 under fredagskvällen. Vi återkommer med information från matchen.

Ondrej Mastny (Tjeckien U18)

Satt på bänken hela matchen när Tjeckien spelade oavgjort, 3-3, mot Belgien i en träningsturnering i Spanien.

Will Fish (England U17)

Blev kvar på bänken hela matchen när Englands U17-grabbar föll med 3-1 hemma mot Danmark.