Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: Värva Mandzukic

Landslagsuppehåll och den här veckan är tid för reflektion. Mandzukic är ett av de hetaste alternativen i januari och jag säger värva. Reflekterar lite kring sommarens transferfönster och skyddar utrensningen till döden. Och en uppmaning om att se damerna på söndag. 

Värva Mandzukic

Embed from Getty Images

I min värld är det ett obegripligt beslut att vi inte värvade Mario Mandzukic när vi hade chansen under sommaren. Istället låter vi honom sitta i Juventus och knappt få någon speltid när Maurizio Sarri ska visa vem som är herren på täppan i Turin. Ett halvår i en 33-årings kropp kan betyda mycket.

Mario Mandzukic gick från att vara en renodlad målfarlig 9:a till att bli en vänsterytter som ständigt gjorde ett stort jobb för laget och satte sig själv sist. Han har absolut åldern emot sig, men i sådana här lägen behöver långsiktighet också kortsiktiga lösningar. Mandzukic är en viktig karaktär i ett omklädningsrum, plus att han kommer att påverka det sportsliga positivt. Utnyttja hans tjänster i 1,5 säsong och få ut det man ska. Värva Mandzukic, säger jag. En mer kvalitativ lagspelare är svår att hitta.

Skyddar Oles utrensning

Embed from Getty Images

Nu har det varit lite lugnare de senaste veckorna. Pratet om att det var fel av Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United att göra sig av med såpass många spelare under sommaren. Romelu Lukaku har gått till Inter och som väntat gjort några mål, även om han har haft svårt att göra mål mot topplagen. Känns det där igen? Det fungerade inte för honom i Manchester United och han var inte lycklig i klubben. Självklart beslut att låta honom lämna. Detsamma gäller Alexis Sanchez. Även om vi betalar stora delar av hans lön fortfarande var det ett viktigt beslut gällande att skicka signaler. Det ska inte vara okej för Alexis Sanchez att under 1,5 år vara en så bedrövlig spelare och lyfta den lönen. Det i samband med rapporter om att han inte kommit bra överens med övriga laget gör det beslutet fortfarande enkelt, och det hade inte gjort någon skillnad om han så hade hittat tillbaka till fornstora dagar.

Men borde vi inte har rensat mer? Jo, det var väl ingen hemlighet att Solskjaer även ville göra sig av med till exempel Rojo? Ashley Young skriker många, men där är de också enligt trovärdiga rapporter redan klart att han kommer lämna under sommaren 2020. Han håller inte som spelare förutom i enstaka matcher längre, men har uppenbarligen en desto viktigare plats i truppen, annars hade han inte fått vara kapten. Kaptensbindeln är ingen välgörenhet och det är självklart att han som person enligt Solskjaer har förtjänat det.

Sen att vi inte värvade in det som Solskjaer ville är en annan femma och är inte riktigt en del av utrensningen. Sommaren 2019 års utrensning är något jag kommer försvara till döden.

Se damerna

Embed from Getty Images

Det är som bekant landslagsuppehåll för herrarna och det betyder i många fotbollsfanatikers värld att man har lite ledig tid och eventuellt kollar några landskamper. Och som bekant startade United inför förra säsongen upp ett damlag och då kan också landslagsuppehållen utnyttjas till att se damerna.

Är fullt medveten om att det finns fullt av neandertalare som inte tror att damer kan spela fotboll och alla de där uråldriga fördomarna. Har en uppmaning till er! Istället för som ni förmodligen hade gjort annars, kollat alpina världscupen eller liknande. Tryck igång Viasat Fotboll eller Viaplay på söndag 15:00. Kolla på Manchester United mot Chelsea, när United är i storform. Ni kommer inte bli besvikna, det lovar jag er.