Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Jätteskott från James – som kämpar om EM-plats

Under lördagen hade sju Unitedspelare chansen att spela fotboll för sina respektive landslag. Daniel James och James Garner från vår A-trupp samt Ethan Laird, Lukasz Bejger, Iestyn Hughes, Dylan Levitt och Dillon Hoogewerf från reserv- och ungdomslagen.

Daniel James (Wales)

Daniel James spelade 82 minuter som vänsterytter när Wales besegrade Azerbajdzjan med 2-0 på bortaplan. Med Azerbajdzjan på blott en poäng fick Wales stå som stora favoriter, och de gjorde alltså ingen besviken. Harry Wilson blev matchens kung med ett mål och en assist. Hans mål kom efter ett jätteskott från Daniel James, ett skott som gick både i ribban och stolpen, där Wilson enkelt kunde nicka in returen i öppet mål.

Även Dylan Levitt var uttagen i truppen, men fick inte spela.

Gruppens förutsättningar inför de sista två matcherna är nu väldigt intressanta. Två lag går till EM, Kroatien (som har spelat färdigt) är ett av dem då de redan vunnit gruppen, detta blev klart efter att de vänt sin match ikväll mot Slovakien.

Tvåa just nu ligger Ungern på tolv poäng, Wales ligger trea på elva poäng och Slovakien ligger fyra på tio poäng – en av dessa nationer skall till EM. I sista omgången, som spelas på tisdag, tar Wales emot Ungern samtidigt som Slovakien har hemmamatch mot gruppens stryklag Azerbajdzjan.

Om Wales eller Ungern vinner matchen på tisdag, då går det laget till EM, så långt är det enkelt. Det intressanta kommer med den andra matchen, där Slovakien med all säkerhet kommer vinna vilket tar dem till tretton poäng. En poäng räcker som ni kan utläsa inte för Wales, men inte heller för Ungern som visserligen skulle hamna på samma poäng som Slovakien – men rankas efter baserat på inbördes möten. Matchen Wales-Ungern lär med andra ord bli väldigt rolig att se, en match där båda lagen måste vinna för att inte passeras av ett tredje och på så sätt bli utslagna är ändå relativt ovanlig.

Tilläggas skall dock att samtliga tre lag fortfarande kan hamna i playoffet som spelas i mars, så EM-chanserna behöver inte vara helt borta på tisdag ändå.

Garner och Laird (England U19)

Englands U19-landslag spelade sin andra kvalmatch till EM, man gjorde det hemma och man gjorde det väl. Visserligen hade man bara 1-0 i halvtid, efter ett mål fem minuter före vilan, men i andra halvlek drog man ifrån till hela 5-0, efter bland att två mål av Uniteds James Garner, som också drog på sig en varning på stopptid.

Ethan Laird spelade 90 minuter även han, och England har två segrar på två matcher.

Bejger (Polen U19)

Även mittbacken Lukasz Bejger spelar EM-kval, och även för honom gick det bra. 4-1 hemma mot Kosovo, efter tre mål från minut 40 fram till halvtidsvilan.

Bejger spelade enligt rapporter hela matchen.

Hughes (Wales U19)

I samma kvalgrupp som Polen hittar vi också Wales och Ryssland, som idag spelade oavgjort. Uniteds Iestyn Hughes spelade enligt rapporter första halvlek som högerback, och blev varnad efter 23 minuters spel.

Wales toppar gruppen med Polen som tvåa.

Hoogewerf (Holland U17)

I skrivande stund spelar Dillon Hoogewerf träningsmatch med sitt holländska U17-lag. De spelar mot Turkiet, borta i USA. Än så länge har vi inga rapporter om speltid för honom.