Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Transferprioriteringar i januari; Möten med Smalling; Testimonial för Valencia

Snart är januari här och med det kommer allt intensivare rykten om hur Manchester United kommer att reagera när den tiden är slagen. Fortsatta rykten om Smallings vara eller icke vara i AS Roma och vi kan redan nu skriva upp en träningsmatch som ska ske under 2020.

Transferprioriteringar i januari

Enligt Samuel Luckhurst på lokaltidningen Manchester Evening News ska Manchester United ha missat två prioriterade övergångar i somras, då i form av en mittfältare och en anfallare.

Tidigare har Manchester United under Ed Woodwards styre värvat spelare i januari som mest har dykt upp på marknaden, det tydligaste exemplet är Alexis Sanchez. Nu ska Manchester United enbart köpa spelare i januari som de hade kunnat tänka sig köpa under sommarfönstret.

Det är ingen större hemlighet att det generellt sett är svårare att köpa spelare i januari och MEN nämner att Dortmunds ytterspringare Jadon Sancho, West Hams mittfältare Declan Rice och Leicesters playmaker James Maddison är transfermål för Manchester United.

Tidningen tar också upp att Mario Mandzukic inte är särskilt aktuell inför januari, då han är 33 år gammal och United ska nuförtiden tycka att 23 år är den optimala åldern på en spelare man vill köpa till sig. Att MEN tar upp att Mario Mandzukic inte gjort speciellt många mål i Juventus handlar mer om brist på kunskap då Mandzukic de senaste säsongerna har varit en hårt jobbande vänsterytter.

Möten med Roma om Smalling

Embed from Getty Images

Häng med här nu. Sport Witness har översatt ett par artiklar från italienska sidor. Vi börjar med bakgrunden. Chris Smalling är utlånad till AS Roma och där har det gått väldigt bra för den snart 30-åriga mittbacken. Såpass bra att Roma redan nu ska vara intresserade av att köpa ut honom. Den rosa sporttidningen La Gazzetta Dello Sport påstår att Manchester United vill ha 20 miljoner euro, medan Roma enbart vill betala 15 miljoner. Tidigare rapporter har menat att Smalling själv vill lämna Manchester United och permanent gå till den italienska huvudstadsklubben.

Gazzettan menar att Manchester United kommer möte representanter från Roma den här veckan. En annan tidning som heter Il Tempo menar att Smalling agent kommer till Rom på måndag där det ska sittas ner och prata framtid.

Valencia ska få en testimonial

Embed from Getty Images

Som bekant lämnade Antonio Valencia i somras efter att ha värvats från Wigan 2008. Han lämnade för LDU Quito i hemlandet Ecuador där han haft vissa framgångar, då han vann den ecuadorianska cupen som spelades i helgen.

Det blev ingen testimonial för Antonio Valencia i somras, trots att han spelat i United mer än tio år. Nu ska det dock bli verklighet då det verkar som att LDU Quito ska möta Manchester United på Old Trafford någon gång under 2020.

LDU Quitos ordförande Esteban Paz pratade med en radiostation under måndagen, och även här har Sport Witness funnits och hjälpt oss med översättningen.

“Snart kommer vi har möjligheten att spela mot United på Old Trafford, då Antonio Valencia kommer att få sin avskedsmatch. Vi hoppas att det blir under det första kvartalet.”

Det verkar dock svårt att få in en match under vårsäsongen och då ska sommaren 2020 vara ett hetare alternativ.